CHP'de kritik gün bitti! Kılıçdaroğlu...

SAAT 17.00'DE SONA ERDİ Önseçim kararı gereği CHP'liler de bugün sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitmeye başladı. Sandık başına giden CHP üyeleri, destekledikleri milletvekili aday adayları için oy kullanmaya başladı. Sabah 08.00'de başlayan hak

CHP'de kritik gün bitti! Kılıçdaroğlu...
SAAT 17.00'DE SONA ERDİ
 
Önseçim kararı gereği CHP'liler de bugün sabah saatlerinden itibaren sandık başına gitmeye başladı. Sandık başına giden CHP üyeleri, destekledikleri milletvekili aday adayları için oy kullanmaya başladı. Sabah 08.00'de başlayan hakim gözetimindeki ön seçim akşam saat 17.00'de sona erdi.
 
İSTANBUL'DA İLK SONUÇLAR
 
Bugün ön seçime giden Cumhuriyet Halk Partisi'nde aday belirlemenin ilk adımında son durum netleşmeye başladı. 
 
DURSUN ÇİÇEK BİRİNCİ GİDİYOR
 
İlk sonuçlara göre İstanbul 1. bölgede , Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş ve Gamza İlgezdi'nin önde olduğu belirtildi. Gelen ilk sonuçlara göre İstanbul İkinci bölgede Dursun Çiçek ismi önde gidiyor. Çiçek'i takip eden isimler arasında Mustafa Sarıgül ve Aykut Erdoğdu var. Melda Onur da ilk 4 e giren isimler arasında olacağa benziyor. Sandıklardan gelen ilk bilgilere göre İstanbul 3. Bölgede İlhan Cihaner, Zeynel Emre önde.
 
KEMAL KILIÇDAROĞLU AÇIK ARA ÖNDE
 
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, 2. bölgeden aday olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 31 bin oyla ilk sırada, onu takip eden CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın 12 bin oyla ikinci sırada olduğunu ifade etti. 2. bölgede şimdiye dek açılan sandık sonuçlarına göre 3. sırada Atilla Sertel yer alırken, 4. sırada Kamil Okyay Sındır ve 5. sırada Hüseyin Sezer yer aldı.
 
İZMİR 1. BÖLGEDE MUSA ÇAM ÖNDE
 
1. bölgede ise CHP İzmir Milletvekili Musa Çam 17 bin oyla ilk sıradaki yerini korudu. Çam'ı 7 bin fark oyla Tacettin Bayır takip etti. 3. sırada Ali Yiğit, 4. sırada Murat Bakan ve 5. sırada ise Muhsin Kurt yer aldı. İl başkanı Serter Karabağlar ve Buca ilçelerinde açılmayan sandıkların bulunduğunu, oradan gelecek oylarla 1. bölgede 2 ve 5. sıradaki adayların isimlerinin netleşebileceğini söyledi.
 
ANKARA'DA OYLARIN YÜZDE 40'I SAYILDI
 
CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, ön seçim yapılan Ankara birinci bölgede, yüzde 40'ı açılan sandık sonuçlarına göre, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve eski Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz'ın ilk sıralarda bulunduğunu bildirdi.
 
Keskin, yaptığı açıklamada, Ankara'nın merkez ilçelerindeki oy sayımının devam ettiğini, çevre ilçelerdekinin ise tamamlandığını söyledi.
Oyların tamamının sayılmasının gece saatlerini bulacağını ifade eden Keskin, "Ankara birinci bölgede yüzde 40'ı açılan sandık sonuçlarına göre, listenin ilk dört sırasında sırasıyla CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, eski Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Ali Haydar Hakverdi ve Hikmet Tepe bulunuyor" dedi.
Keskin, partinin eski genel sekreterlerinden Önder Sav ile CHP Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) eski üyelerinden Hakkı Süha Okay'ın ise listede daha geri sıralarda olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset