CHP'de ilginç şeyler oluyor

CHP'den ezber bozacak bir adım daha geldi. Parti yönetiminin oluruyla İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, haftada 6 gün çalışan cami imamı, mele, vaiz ve müezzinlere eğitim durumuna göre ek ödeme yapılması için kanun teklifi verdi. Özkes'in teklifi, ibadet

CHP'de ilginç şeyler oluyor

CHP'den ezber bozacak bir adım daha geldi. Parti yönetiminin oluruyla İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, haftada 6 gün çalışan cami imamı, mele, vaiz ve müezzinlere eğitim durumuna göre ek ödeme yapılması için kanun teklifi verdi. 

Özkes'in teklifi, ibadet yerlerinde haftada altı gün çalışan personele; aldıkları eğitim durumlarına göre 204 ile 238 lira arasında değişen oranlarda aylık ek ödeme öngörüyor.
 
CHP'nin kanun teklifinde sadece eğitim almış imamlara değil, eğitim almayan ancak Diyanet tarafından sözleşmeli olarak ataması yapılan bin civarındaki meleye de (din adamına) 170 lira civarında ek ödeme yapılması önerildi. Bölge halkının sevdiği, saydığı, güvendiği, medreselerden mezun olan kişiler arasından seçilen meleler, Haziran ayında MGK'da alınan karar doğrultusunda özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görevlendirilmişti.
 
Özkes kanun teklifinin gerekçesinde "İbadet yerlerinde çalışan imam-hatipler ile müezzin-kayyumlar altı (6) gün boyunca, sabah 05.00'de göreve başlayıp, akşam 23.00'da görevden ayrılmaktadır. Bu durum sadece görev yapanların değil, ailelerinin de sosyal hayatlarını sınırlandıran koşullardır" ifadelerine yer verdi,
 
"Haftalık çalışma süresi dışında hafta sonu tatillerinde ve diğer resmi tatillerde zorunlu olarak çalışma durumunda olan din görevlilerine, ek ödeme yapılması bir zorunluluk haline dönüşmüştür" dedi.
 
Özkes imamlara ek ücret ödenmemesinin 2012 yılında yürürlüğe giren "Eşit işe eşit ücret" politikasına da aykırı olduğunu vurguladı, memurların haftalık çalışma süresinin 40 saat, cumartesi- pazar günlerinin de tatil olarak belirlendiğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler