CHP'de flaş gelişme! 81 ilde...

CHP'nin 81 il başkanı, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek verdiklerini açıkladı.CHP il başkanları, CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına tam destek verdi. Ortak açıklamada, “Biz Cumhuriyet Hal

CHP'de flaş gelişme! 81 ilde...

CHP'nin 81 il başkanı, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek verdiklerini açıkladı.

CHP il başkanları, CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına tam destek verdi. Ortak açıklamada, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi il başkanları olarak genel başkanımızın iradesini sahipleniyor ve kararını destekliyoruz.” denildi.

ÇATI ADAYA TAM DESTEK

Ankara’da toplanan anamuhalefet partisi CHP il başkanları, yayımladıkları ortak açıklamada, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına tam destek verdiklerini duyurdu. Cumhuriyet tarihinde cumhurbaşkanının ilk defa halk oylamasıyla seçilecek olmasına dikkat çeken il başkanları, bunun bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

"TARİHİ SORUMLULUK OMUZLARIMIZDA"

CHP il başkanlarının, ‘Demokrasi İçin Büyük Uzlaşma’ başlığıyla yaptıkları açıklamadan satır başları şu şekilde:

"İktidarın, Türkiye’yi içerde kutuplaştırdığı, dışarıda da savaşa zorladığı böylesine sancılı bir dönemde Cumhuriyet Halk Partisi olarak tarihi bir sorumluluğu omuzlarımızda taşımaktayız. Ülkemizde, kültürel ve siyasi kimlikler üzerinden birbirine düşman gruplar yaratmak isteyen iktidar karşısında, toplumun tamamına hitap edecek bir Cumhurbaşkanı seçmemiz gerektiği somut bir gerçekliktir. Bu şartlarda hazırlandığımız cumhurbaşkanlığı seçiminin, Türkiye’nin bölgemizdeki demokrasi ve barışa dayalı rolünü artıracak, ülkemizde de toplumsal kutuplaşmanın önünü kesecek bir etkisi olmak zorundadır.

"GENEL BAŞKANI'N İRADESİNİ SAHİP ÇIKIYOR VE KARARINI DESTEKLİYORUZ"

Bu anlayışla, toplumun tüm kesimleriyle yaptığı uzun görüşmelerden sonra Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu herkesi kucaklayacak, içte ve dışta barışı, demokrasiyi, kardeşliği egemen kılacak, uluslararası deneyime sahip, saygın bilim adamı Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna sunmuştur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi il başkanları olarak, Genel Başkanımızın iradesini sahipleniyor ve kararını destekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler