CHP'de delege hesabı!

CHP'de kurultay kavgasının ardından şimdi gözler delege hesabına çevrildi. Kurultay için delege imzası toplamaktan kurtulan muhalifler, delegeleri Kılıçdaroğlu’na oy vermemeleri yönünde ikna ve kulis çalışması yürütecek.Kılıçdaroğlu’nun kurultay takvimini

CHP'de delege hesabı!

CHP'de kurultay kavgasının ardından şimdi gözler delege hesabına çevrildi. Kurultay için delege imzası toplamaktan kurtulan muhalifler, delegeleri Kılıçdaroğlu’na oy vermemeleri yönünde ikna ve kulis çalışması yürütecek.

Kılıçdaroğlu’nun kurultay takvimini yarın yapılacak MYK toplantısında netleştirmesi bekleniyor. CHP’de Kurultayın Eylül sonu veya Ekim başında yapılabileceği belirtiliyor.

MUHALİFLER DELEGE HESABI YAPIYOR

Parti içi muhalefet bir yandan Kılıçdaroğlu’nun istifasını istemeyi sürdürürken, diğer yandan kurultay için harekete geçti. Yaklaşık 1180 kurultay delegesinin bulunduğu partide muhalifler delege hesabı yapmaya başladı. Parti kulislerinde, muhaliflerin öncelikle tek bir adayla Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkarak oyların bölünmemesi hesabı yaptığı ifade ediliyor.

ÇIKIŞ NOKTASI BELİRLENDİ

Daha sonra Türkiye genelinde il ve ilçe başkanlarının nabzını tutacak olan muhaliflerin, delegeyi ikna için de yoğun kulis çalışması yürüteceği belirtiliyor. Muhaliflerin temel çıkış noktasını ise partinin ideolojik çizgisinden uzaklaştırılması ve sağa kayması oluşturacak. Kılıçdaroğlu’nun ise il başkanlarının büyük bölümünün destek açıklaması üzerine, delegenin ağırlıkla kendisini destekleyeceği hesabı yaptığı ifade ediliyor.

ÇOK ADAY KILIÇDAROĞLU'NA YARAYACAK

Bunun yanında genel seçimlere bir yıldan az süre kalmasının da Kılıçdaroğlu’na milletvekili desteği açısından avantaj yaratabileceği belirtiliyor. Çok adaylı bir yarışta Kılıçdaroğlu’nun şansının daha yüksek olacağı da konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset