CHP yönetiminde üç koltuk yarışı

CHP Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce, Emine Ülker Tarhan ve Akif Hamzaçebi'nin görev sürelerinin dolması nedeniyle 25 Haziran'da seçim yapılacak. Kapalı toplantıda yapılacak seçimin CHP içinde farklı gruplaşmaların olması nedeniyle zorlu geçmesi bekleni

CHP yönetiminde üç koltuk yarışı
CHP Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce, Emine Ülker Tarhan ve Akif Hamzaçebi'nin görev sürelerinin dolması nedeniyle 25 Haziran'da seçim yapılacak. Kapalı toplantıda yapılacak seçimin CHP içinde farklı gruplaşmaların olması nedeniyle zorlu geçmesi bekleniyor. 
 
MECLİS GRUBU KARIŞABİLİR
 
Grup başkanvekilliği seçimleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için de yeni bir genel başkanlık sınavı olarak görülüyor. Yeni isimlerin, ekipleri ikna etmemesi durumunda CHP'nin Meclis grubundaki kutuplaşmanın artacağına işaret ediliyor. Mevcut Grup Başkanvekillerinin yeniden göreve devam etmek istediği belirtilirken, Kılıçdaroğlu'nun sadece Hamzçebi'ye sıcak baktığı ifade edildi. İnce'nin milletvekilleri arasındaki konumuyla Kılıçdaroğlu'na rağmen seçilebileceği kaydedildi. İnce ve Hamzaçebi'nin ismi, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de geçiyor.
 
KOLTUK İÇİN TALEP ÇOK 
 
Emine Ülker Tarhan'ı ise parti içindeki ulusalcılar destekliyor. Meclis kulislerinde, yeni grup başkanvekillikleri için Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Konya Milletvekili Atilla Kart, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Sinop Milletvekili Engin Altay, Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ve Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ'ın adı geçiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset