CHP Trabzon'da büyük buluşma!

7 Haziran 2015 Genel seçimleri öncesinde yapılan ön seçimle tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da Milletvekili adaylarını belirleyen CHP yaptığı toplantı ile Trabzon'da milletvekili adaylarını tanıtıyor ve seçim bildirgesini açıkladı.19 Mayıs Spor Salo

CHP Trabzon'da büyük buluşma!

7 Haziran 2015 Genel seçimleri öncesinde yapılan ön seçimle tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da Milletvekili adaylarını belirleyen CHP yaptığı toplantı ile Trabzon'da milletvekili adaylarını tanıtıyor ve seçim bildirgesini açıkladı.

20150429093211.jpg

19 Mayıs Spor Salonunda yapılan törene CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Trabzon Milletrvekili adayları, Trabzon İl ve ilçe teşkilatları katıldı.

20150429091659.jpg

20150429093213.jpg

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ilk konuşmayı yaparak, “Yeni Türkiye’de her türlü pisliğin ortaya döküldüğü gerçektir. AKP Hükümeti, tarihin hiçbir döneminde yaşanmayanları yaşattı. İktidara olan güven azaldı. Milli dayanışma dedikleri yandaşlıktır. Halkımızı sindirmek ve kendi iki dudağı arasından çıkanlarla yönetmek istiyorlar. Artık büyük öndere alçakça saldırıda bulunuyorlar. AKP Hükümeti şuan itibariyle hükümsüz bir hükümettir. Trabzon göç veren iller arasında 24. sıradadır. Trabzon’dan sesleniyorum 13 yıldır aldatılan aydınlarımıza sesleniyorum, gelin 7 Haziran’da gönderelim. Bize kaynak soruyorlar, bizim kaynağımız Ak Saray, medya havuzlarıdır. Birlik içindeyiz, yoksulu daha yoksul yapan bu düzeni alkışlıyoruz. Trabzon’dan sesleniyorum, kalk oradan millet oturacak” dedi.
 
MAZLUM DİYE YOLA ÇIKTILAR
 
Ardından konuşmak için sahneye çıkan Mehmet Akif Hamzaçebi ise şunları kaydetti, “Cumhuriyet’in 92. yılına giderken yapılacak olan bu seçimden heyecan duyuyorum Artık bu tek adam olgusunun olmamasını istiyorum. Bunu sadece Trabzonlulardan değil bütün Türkiye’de ki örgütlerimizden duyuyoruz. 13 yıldır bu iktidara umut bağlayan vatandaşlarımızın ‘yeter artık’ isyanlarını duyuyorum. Artık vatandaşlarımız değişim istiyor ve demokratik, özgürlükçü bir düzenin kurulmasını istiyor. Geriye bakıp 13 yılı değerlendirdiğimizde insanımızın geleceğe umutla baktığını söylemek mümkün değildir. 90 yılların mazlumu diye yola çıkanlar, 13 yıl sonra zulmün baskının iktidarı oldular. 2002’de Avrupa Birliğine sarılanların hedefi Avrupa Birliği değildi. 2007’den sonra da rafa kalktı. Bu ülkeye Müslüman Başbakan seçeceğiz dediler, sanki daha öncekiler Müslüman değildi. Dün beraber oldukları ile yollar ayrılınca ‘sahte peygamberlikle’ suçladılar. Biz, dün başka bugün başka söyleyen başbakan istemiyoruz” şeklinde ifade etti.
 
ÇIKACAK BALKON BULAMAYACAKLAR
 
Hamzaçebi, sözlerine şöyle devam etti, “Her seçimde zafer kazanmış gibi balkon konuşması yaptılar. Ama balkonda konuşulanlar balkonda kaldı, balkondan indikten sonra kavgalar çıktı. Önemli bir seçime doğru gidiyoruz. Biliyorlar ki 276’nın altına iniyorlar. CHP, bu seçime büyük iddialarla hazırlanıyor. Maliye Bakanı bile projelerin iyi olduğunu söylüyor. Şimdi bizi tartışıyor, bizi konuşuyorlar. Emeklilerimiz artık bayramları bayram gibi yaşayacak. 13 yıldır halkın arasında dolaşmayı unutanlara karşılık biz unutmadık. Otellerin kırmızı halılarında gezmekten halkı unuttular. Halkımız en temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Bir takım yardımlar yapıyorlar ama bunlar yeterli değil. Hayırsever devlet değil, sosyal devlet olmak gerekir. İşçi kardeşlerimize kadro diyoruz. Kaynak, Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunur. Kimsenin endişesi olmasın. 7 Haziran akşamı çıkacak balkon bulamayacaklar” diye konuştu.
 
Trabzon Milletvekili adaylarının yaptığı konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi ve horon ile toplantı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset