CHP Trabzon'da başkan adayları açıklandı

CHP Trabzon’da seçim çalışmaları sürerken bu akşam Cumhuriyet bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikte 4 ilçenin belediye başkan adayları açıklandı.Akçaabat Körfez Restauranta düzenlenen toplantıya CHP Trabzon milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP Genel Başk

CHP Trabzon'da başkan adayları açıklandı

CHP Trabzon’da seçim çalışmaları sürerken bu akşam Cumhuriyet bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikte 4 ilçenin belediye başkan adayları açıklandı.

Akçaabat Körfez Restauranta düzenlenen toplantıya CHP Trabzon milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Trabzon Başkanı Yavuz Karan ve Trabzon il ve ilçe teşkilatlarından çok sayıda partili katıldı.

Havai fişek gösterisi ve dilek balonu uçurulması ile başlayan etkinlik yapılan konuşmalarla devam etti.

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan Trabzon’daki başkan adaylarını 4 kısımda açıklayacaklarını söyledi.  Bu akşam açıklanan 4 ilçe birinci kısım, Akçaabat, Ortahisar ve Büyükşehir başkan adaylarını bir kısım, Çarşıbaşı, Araklı, Şalpazarı, Sürmene ve Yomra’yı bir kısım olarak ve geri kalan ilçeleri de bir kısım olarak açıklayacaklarını ifade etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

AÇIKLANAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

TONYA: HASAN KALYONCU

DÜZKÖY: ABİDİN ÇELİK

BEŞİKDÜZÜ: RAMİS UZUN

MAÇKA:  ERTUĞRUL GENÇ

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ‘’değerli yol arkadaşlarım insanlar bize oy versin vermesin onların kendilerini sorgulamaları yolunda birebir çalışma yapmanın zamanı gelmiştir. Gün Türkiye Cumhuriyetinin var oluşunda mücadele etme günüdür’’ dedi.

AKP’NİN EN BÜYÜK ORTAĞI BDP’DİR

AKP hükümetinin en büyük ortağının BDP olduğunu sözlerine ekleyen Canalioğlu, ‘’Ülkemizin geldiği bu noktada AKP hükümetinin ülkemizi nasıl yönettiğini, nasıl pazarlık yaptığını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Öncelikle söylemek istiyorum ki AKP hükümetinin en büyük ortağı BDP’ dir. Başbakan ne demişti ‘’İmralı ile pazarlık yapan şerefsizdir’’, sonra ‘’ biz yapmadık devlet yaptı’’, sonra ‘’biz yaptık’’ diyerek İmralı ile yaptığı pazarlığı aleni bir şekilde Türk kamuoyuna deklere etmiştir. Bugün 90. Yaş gününü kutladığımız Cumhuriyetimiz de hep birlikte meydan parkında, Atatürk alanında çok değerli kızımızın eşliğinde andımızı söyledik ve ne mutlu Türküm diyene dedik.

Başbakan ‘’Her türlü milliyetçiliği ayağımın altına aldım’’ dedi. Değerli arkadaşlarım biz Türk’üz. Biz Türk Milletiyiz. Türk milleti bütün etnik kimlikleri din, dil, Irk, cinsiyet ayırmadan bir arada bütünleştiren bir unsurdur. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk bu günleri görmüş olacak ki bu durumu tek bir cümle ile özetlemiş ve ‘’ ne mutlu Türküm diyene’’ diyerek bütün bu etnik kimlikleri bir arada toplayarak mesaj vermiştir. Evet bu tabloyu hepimiz biliyoruz.

AKP hükümeti Trabzon’a geldiğinde Trabzon’dan yüzde 56 oy almakla övünüyorlar. Evet bu insanlar onlara yüzde 56 oy verdi ama bu insanların verdikleri oyların karşılığında yeteri kadar hizmet aldı mı bunu iyi sorgulatmamız gerekiyor’’ dedi.

AKYAZI PROJESİ İLE 3 ŞEÇİM ALDILAR

Volkan Canalioğlu Trabzon’a hiçbir yatırımın yapılmadığını belirterek, ‘’ Akyazı projesi ile 3 seçim aldılar. Oy alma noktasında bir milletvekili şunu diyor ‘’biz Trabzon’a hızlı tren getireceğiz.’’ El insaf. Demiryolunun daha ne olduğu belirsiz sen insanları aldatma ve oy alma noktasında bir takım içi boş söylemlerde bulunuyorsunuz. AKP milletvekilleri mecliste kukla gibi otururlar. Ellerini kaldırırlar niye oy verdiklerini bilmezler. Örnek olarak onların evet vermiş olduğu bir öneriye bizde evet verdik bakalım ne yapacaklar diye. Bizim ellerimizi havada gördükleri anda kendi vermiş oldukları oylara bile hayır dediler.

Onun için buraya geliyorlar biz onu yaptık, biz bunu yaptık. Ne yaptınız kardeşim Trabzon hala göç veren iller arasında 6.’lıktan geriye düşemedi. İşsizlik had safhada. Bekliyorlar ki seçim zamanı bunları yine söyleriz ve oyları alırız. Nasıl olsa biz kömür veriyoruz, kumanya veriyoruz, yeri geliyor para veriyoruz, kiralarını veriyoruz. Biz inşalara iş veririz, Biz insanlara aş veririz. Ancak görüyoruz ki AKP hükümeti zamanında Trabzon’da hiçbir yatırım yapılmamıştır. Ancak Trabzon betonlaşma yolunda süratli bir şekilde imara açılmıştır. İnsanları aldatmışlar, kandırmışlar. Ama inanıyorum ki 2014 Mart ayında kandırılan insanlar onlara sandıkta gereken cevabı verecektir.  Ben bu vesile ile Cumhuriyetimizin 90. Yılını kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Çünkü Cumhuriyet fazilettir. Hepinize teşekkür ediyorum’’ dedi.

Volkan Canalioğlu’nun ardından bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya  her türlü baskıya rağmen Cumhuriyetin kutlanmaya devam ettiğini belirterek, ‘’Cumhuriyetimizi ülkemizin dört bir yanında onurla gururla kutlamaya devam ediyoruz. Her türlü baskıya rağmen her türlü engellemeye rağmen bu ülkeye sahip çıkacaklarını herkese gösterdiler. Bugün burada sizlerde o coşkuya devam ediyorsunuz. Onun için hepinizi yürekten kutluyorum.

Ben Orduluyum Hemşeriniz sayılırım Karadenizliyim. Bizi biz yapan özelliklerimize baktığımız da Karadeniz’in etkisini fazlası ile görürüz. Karadeniz bölge insanına sadece ekmek ve balık değil, aynı zamanda kimlik de vermiştir. Karadeniz insanının mücadeleciliği ekmeğini en zor şartlarda bile bulabilmesi Karadeniz’in bize verdiği özelliklerdendir. Karadeniz insanının bir özelliğide zorluk karşısında kaçmaz. Sonu ne olursa olsun zalim karşısında susmaz. İşte bizi biz yapan da budur.

İçinde bulunduğumuz dönem çok zor bir dönemdir. Hakkını arayan işçi memur, hakkını arayan üniversite öğrencisi önce polis copu ile sonra biber gazıyla, sonra TOMAlarla terbiye edilmeye çalışılıyor. Huzur içinde ailesi ile zaman geçiren insanların sayısının azaldığını görüyoruz. Bu ülkede demokrasi isteyenler polis şiddeti ile adeta yok edilmek isteniyor. İçinde Türk ifadesi geçtiği için andımız yasaklanıyor. Yani Türk kimliği elimizden alınmaya çalışılıyor. Cumhuriyetin bütün değerleri iktidarda bulunan Ak Parti tarafından ayaklar altına alınmaya çalışılıyor. Ama bütün bu olumsuzluklara rağmen bu ülkenin aydınları sevdalıları direnmeye devam ediyorlar ve direnmeye de devam edecekler’’ dedi.

Düzenlenen etkinlik yapılan konuşmaların ve plaket sunma töreninin ardından çalınan yöresel müzik eşliğinde oynanan horonla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset