CHP Trabzon Eski Milletvekili Ahmet Kaya'dan çiftçi kayıt sistemi tepkisi! "Bu tam bir adaletsizliktir"

27. Dönem CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan çiftçi kayıt sistemi tepkisi geldi.

CHP Trabzon Eski Milletvekili Ahmet Kaya'dan çiftçi kayıt sistemi tepkisi! "Bu tam bir adaletsizliktir"

27. Dönem CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan emeklilerin 5.000 TL ikramiye alamayacak olmasına tepki gösterdi.

Ahmet Kaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"TAM BİR VİCDANSIZLIK VE ADALETSİZLİK"

Eğer bir emekli ÇKS'ye (çiftçi kayıt sistemi) kayıtlı ise yani üzerine çay defteri veya fındık defteri varsa cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle emeklilere verilecek olan 5.000 TL ikramiyeyi alamayacakmış. Böyle buyurmuş Akp iktidarı!

Yani emekliye, üzerinize kayıtlı çaylık yada fındıklığınız varsa, bu alan 1 dönüm dahi olsa 5.000 TL'yi alamazsın diyor bu iktidar.

1 dönüm fındıklıktan yılda alınan destekleme 170 TL. Desteklemeden bu parayı alıyor diye emekliye 5.000 TL ikramiyeyi ödememek ne demek? Böyle bir şey olabilir mi? Emekli zaten perişan, Emekli zaten açlığa mahkum edilmiş durumda. 7.500 lirayla geçim savaşı veriyor, üstüne bir de bu haksızlığı asla kabul etmiyoruz! Bu tam bir vicdansızlıktır, bu tam bir adaletsizliktir! Akp iktidarını acilen bu haksızlığı düzeltilmeye davet ediyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset