CHP Sarıgül'ü kabul eder mi?

Yüzde 10 seçim barajının kaldırılması konusunda duyarlılık oluşması için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen kadın Aylin Kotil, İstanbul'a döndü. Kotil, bir gazetecinin sorularını yanıtladı.İşte o röportajdan bazı başlıklar;Eski eşi Mustafa Sarıgül ile birlikt

CHP Sarıgül'ü kabul eder mi?

Yüzde 10 seçim barajının kaldırılması konusunda duyarlılık oluşması için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen kadın Aylin Kotil, İstanbul'a döndü. Kotil, bir gazetecinin sorularını yanıtladı.

İşte o röportajdan bazı başlıklar;

Eski eşi Mustafa Sarıgül ile birlikteyken politika ile ilgili konularda pek aktif olmayan Kotil "Politikacı eşi olarak ön plana çıkmak istemedim. Bir ailenin içinde bir kişi politika yapıyorsa, diğeri yapmamalı. Ben verdiğim destekle çok faaldim. Ama eski eşimle hâlâ evli olsaydım yine de baraj için yürürdüm bu dönem" diye konuştu. Kotil, eski eşi Mustafa Sarıgül'ün "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına katılır mı?" sorusuna da cevap verdi.

Eski eşin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül sence CHP'ye kabul edilir mi? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına katılır mı?

Ben bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Eski hayatım, ikimizin de farklı hayatları var şu anda.

"GENÇ OLMALI BİRİKİMİ OLMALI"

O yüzden o konuya pek girmek istemiyorum. Peki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı nasıl biri olmalı en azından?

Bir kere genç olmalı, birikimi olan.

Genci tarif eder misin, bizim siyaset dünyasında 50 yaş da gençtir çünkü...

Ben 50'nin üzerine çıkmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü aktif olmalı. Gençlerle çalışabilecek şekilde egosunu terbiye etmiş olmalı. Gençlerden de fikir alabilmeli. Grup çalışmasına açık biri olmalı. Bilgi birikimi olmalı. Ve İstanbul'u sadece rant olarak görmemeli. Kendisinin değil de halkın mutluluğu için belediyecilik yapmalı. Bir sürü yerde gökdelenler var ama insanlar mutlu mu bunu sormak lazım. Ranta dayalı siyasetten ve siyasetçilerden bıktım. Yani, bir araziye bakarken gözlerinde dolar işareti olan siyasetçiler görmekten gerçekten bıktım. Ve bence insanlar bu siyasetçilere bir ders verecekler diye de düşünüyorum çünkü onlar da bıktı. Bazı siyasetçilerin Gezi'ye temkinli yaklaşmasını da ben buna bağlıyorum. Çünkü o kadar çok günahları var ki.

Burada taş Mustafa Sarıgül'e de gidiyor diye düşünüyorum.

Yoo.

Mustafa Sarıgül böyle olaylarda ön plana çıkmayı sever ama bu kez 'görünmez' olmayı seçti de, onun için söyledim.

Yani baktığınızda hangi belediye başkanı geldi. Ben görmedim yani.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset