CHP-MHP ittifakı değil...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin çatı aday arayışının "CHP-MHP ittifakı değil, Başbakan karşısında bir ittifak" olduğunu belirterek "Bu, toplumun her kesimine hitap etmesi arzu edilen bir ittifaktır. AKP'nin tabanı

CHP-MHP ittifakı değil...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin çatı aday arayışının "CHP-MHP ittifakı değil, Başbakan karşısında bir ittifak" olduğunu belirterek "Bu, toplumun her kesimine hitap etmesi arzu edilen bir ittifaktır. AKP'nin tabanına da hitap etmek istiyoruz, Meclis'te grubu olmayan partilere de hitap etmek istiyoruz" dedi. Yalçın, Haziran ayının ilk haftasında cumhurbaşkanı adaylarını açıklayacağını söyledi.

Yalçın, yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanlığı seçimi için çatı aday arayışı kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer ile görüşmeler yaptığını hatırlattı.

BAHÇELİ GÖRÜŞMELERE DEVAM EDECEK

Çatı aday arayışı çerçevesinde Bahçeli'nin ziyaretlerinin süreceğine işaret eden Yalçın, "Sayın Bahçeli, kesin olmamakla birlikte, siyasi partiler ile görüşmeye haftaya başlar. Ondan sonraki süreçte de sivil toplum örgütleri ile bir araya gelinir. Siyasi partiler ile görüşmelerin tarihleri henüz belli değil" dedi.

ÇATI ADAYLA NE KASTEDİLİYOR?

Yalçın, Devlet Bahçeli'nin yaptığı görüşmelerde "çatı aday ile neyi kastettiğini, geçmişte cumhurbaşkanlığı seçimlerinde meydana gelen sıkıntıların tekrar yaşanmaması için prensipte birliktelik ve beraberlik oluşturmak istediğini" anlattı.

'HER KESİMİ KUCAKLAYAN BİR CUMHURBAŞKANI'

Toplumun her kesimini kucaklayan bir cumhurbaşkanının ortak akılla seçilmesini amaçladıklarını aktaran Yalçın, "Sayın Bahçeli'nin çatı aday formülünün özeti bu. Böyle güzel bir ideale herhalde kimse itiraz etmez, bu ülkede. Bunları izah etti, yapmaya çalıştıklarını söyledi. Cumhurbaşkanlarından da kendilerine göre değerlendirme geldi. Görüşmelerde isimler üzerinde herhangi öneri ve çalışmaya girmediler, prensipler üzerinde görüşüldü" diye konuştu.  

'TOPLUMDA KABUL GÖRDÜ'

Bahçeli'nin "çatı aday" görüşünün ortak aklı oluşturduğunu bildiren Yalçın, "O da başarılı oldu. Bu çıkışta sonuç nereye gidecek diye siyasi çevrelerin tümü düşünüyor, rakiplerimiz de düşünüyor. Merak da ediyorlar, etmeleri de normal. Memleketi düşündükleri için merak ettikleri kanaatindeyim. Sayın Genel Başkan'ın yapmak isteği, toplumda kabul gördü" diye konuştu.

'ERDOĞAN, ÜLKEYİ KENDİ ELİYLE BÖLER'

Bahçeli'nin tüm görüşmelerini tamamlanamasının ardından aday isminin somutlaşacağını bildiren Yalçın, şöyle konuştu:

"Muhalefetteki partilerin çoğu, Başbakan'ın Cumhurbaşkanı olmasını istemiyor. Bizim çıkışımız bu. Başbakan olmamalı, Başbakan bu ülkede cumhurbaşkanı olursa bu ülkeyi kendi eliyle böler. Başbakan, kendini aklamadan cumhurbaşkanlığı gibi kutsal makama oturamaz çünkü milleti temsil edemez. Sayın Başbakan'ın milli irade tarifi çok farklı, gerçek ilmi tarif çok farklı. O, kendi aldığı oyu milli irade zannediyor. İktidarıyla muhalefetiyle farklı görüşler, milli iradedir. Onun milli iradesiyle Çankaya Köşkü'ne çıkılamaz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset