CHP Lideri: Tahrikçi o yasayı çıkaranlardır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, İç Güvenlik Yasa Teklifi ile ilgili bilgisi olduğunu sanmadığını belirterek, "Çünkü kendisi Başbakanlık koltuğunda oturmakla beraber, ona bilgi verildiğini de sanmıyorum. Orada tahrik ede

CHP Lideri: Tahrikçi o yasayı çıkaranlardır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, İç Güvenlik Yasa Teklifi ile ilgili bilgisi olduğunu sanmadığını belirterek, "Çünkü kendisi Başbakanlık koltuğunda oturmakla beraber, ona bilgi verildiğini de sanmıyorum. Orada tahrik edenler biz değiliz, yasayı çıkanlardır, toplumu tahrik edenler" değerlendirmesini yaptı. 
 
Kılıçdaroğlu, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen "Laiklik ve Kadın" paneli sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı'nın bir konuşması oldu, 'Yeni Milli Şef'ler çıkmasın diye Başkanlık sistemini istiyoruz' dedi. Neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanını geçin, benim muhatabım değil" yanıtını verdi. 
 
Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'nun "sen Anamuhalefet Partisi lideri misin, yoksa provokatör müsün, tahrikçi misin?" sözlerinin sorulması üzerine ise "İç Güvenlik Yasa Teklifi ile ilgili bilgisi olduğunu sanmıyorum. Çünkü kendisi Başbakanlık koltuğunda oturmakla beraber, ona bilgi verildiğini de sanmıyorum. Orada tahrik edenler biz değiliz, yasayı çıkanlardır, toplumu tahrik edenler" dedi. 
 
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
 
"Siz silahla ateş edene bir yıl, sapan kullanana iki yıl verirseniz bu toplumu tahrik eder ve doğru değildir. Ayrıca telefonların dinlenmesi, kişilerin gözaltına alınması, savcı ve mahkeme kararı olmaksızın, bunların yapılması doğru değil. Ayrıca, kötü niyetli müfettişlerin aklanmasına yönelik düzenlemelerde var teklifte, bunlar da doğru değil bunların hiç birisini kabul etmiyoruz. Biz demokrasiyi istiyoruz, insan haklarını istiyoruz, anayasaya aykırı uygulamalar istemiyoruz. Ülkemizi birinci sınıf demokrasi istiyoruz. Almanya'da, Fransa'da, İngiltere'de, Amerika'da, Japonya'da insan hakları için tanınan yetkiler, güvenceler neyse, aynısı Türkiye'de de istiyoruz. Kendi ülkemiz üçüncü sınıf bir demokrasiye layık bir ülke değildir. Biz darbelerden çok çektik, AKP Hükümeti yasalarını ortadan kaldırmak değil, 12 Eylül darbe yasalarını tahkim etmek istiyor. O nedenle biz buna karşı çıkıyoruz, toplumu tahrik etmek gibi bir düşüncemiz asla ve asla söz konusu değil."
 
- Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devri- 
 
Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrine ilişkin bir soru üzerine de Kılıçdaroğlu, Türkiye'de hiç kimsenin can ve mal güvenliği olmadığını savundu.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin Türkiye'de can ve mal güvenliği emniyeti yoktur. Herkesin bunu çok iyi bilmesi lazım. Bank Asya bunlara tipik bir örnektir. 12 yaşındaki çocuğun vurulması, tipik örnektir can güvenliği ile ilgili. Bank Asya mal güvenliği ile ilgili, herkesin bunu bilmesi lazım" diye konuştu. 
 
ÖDP Eş Başkanı Alper Taş'ın "HDP, ÖDP ve sosyalistler CHP ile birleşmeli" sözlerinin hatırlatılarak, "Bu çağrıya yatınız ne olacak?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "ÖDP'nin Sayın Genel Başkanı'nın düşüncelerini ben de okudum, tabii bir düşüncedir, saygı duymamız gerekiyor. Şu anda gündemde böyle bir şey yok" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler