CHP İstanbul il yönetimi düştü!

CHP teşkilatları sarsılıyor. Kemal Kılıçdaroğlu MYK'da revizyona giderken İstanbul İl teşkilatında da sarsıntı oldu.Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları 15 yöneticinin istifasıyla düşmüş oldu. Uzun zamandır İl başkanı Ali Gökçek ile problem

CHP İstanbul il yönetimi düştü!

CHP teşkilatları sarsılıyor. Kemal Kılıçdaroğlu MYK'da revizyona giderken İstanbul İl teşkilatında da sarsıntı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları 15 yöneticinin istifasıyla düşmüş oldu. Uzun zamandır İl başkanı Ali Gökçek ile problem yaşayan 15 il yöneticisi istifalarını genel merkeze ulaştırarak Ali Gökçek dönemini resmen sona erdirmiş oldu.

ÖRGÜTLERDEN KOPUKLUK ANA SEBEP

Mevcut il başkanı Ali Gökçek’in uzun bir zamandan beri İstanbul ilinde ki gençlik örgütlerinden kopuk bir siyaset izlediğini öne süren yöneticiler “kişilere bağlı siyaset anlayışına” tepki gösterdiklerini ifade ettiler. Özellikle yerel seçim sürecinde beklenenin altında bir performans gösteren Ali Gökçek sürekli eleştirilerin odağında olmuştu.

MALTEPE İLÇESİ BARDAĞI TAŞIRDI

Ali Gökçek’e olan tepkinin doruk noktası ise Maltepe Gençlik Kollarında yaşanan “skandal” oldu. Maltepe ilçesi gençlik kolları yöneticilerinin istifalarının uzun zaman Ali Gökçek tarafından bekletilerek gündeme alınmaması il yöneticilerinin tepkisini çekmiş, il yönetimi toplantısında yaşanan bir tartışma sonucu Ali Gökçek tüm il yöneticilerinin görev tanımlarını dondurarak ikinci bir skandala daha imza atmıştı.

KÜTAHYA YÖNETİMİNE DE DARBE

CHP Kütahya İl Yönetimi de MYK kararı gereği görevden alındı. İl Başkanlığı'na Avukat Şeref Han atandı.

Geçici yönetimi en kısa sürede oluşturacağını ve 45 gün içerisinde tüzük gereği kongreye gidileceğini söyleyen Şeref Han, ülke genelinde özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerde, CHP'nin parti politikalarının belirlenmesi ve uygulanması için parti teşkilatlarının daha çok harekete geçirilmesi sebebiyle kan değişikliğine gidildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler