CHP imaj tazeliyor

Partinin algı ve imajının düzeltilmesi için illerde bürolar kurulacak. CHP kurmaylarının toplantılar yaptığı uzmanlara göre “lider” ve “politikalar” olumlu, sıkıntı geçmişten gelen hantal yapıdaCHP, vatandaşlar üzerindeki algı ve imajını düzeltmek için ya

CHP imaj tazeliyor

Partinin algı ve imajının düzeltilmesi için illerde bürolar kurulacak. CHP kurmaylarının toplantılar yaptığı uzmanlara göre “lider” ve “politikalar” olumlu, sıkıntı geçmişten gelen hantal yapıda

CHP, vatandaşlar üzerindeki algı ve imajını düzeltmek için yaptığı çalışmalara hız verdi. Sosyologlar, iletişimciler ile bir araya gelen CHP, önümüzdeki günlerde de psikologlarla bir araya gelecek. Toplantıda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarındaki ses tonundan, kullanacağı kelimelere kadar geniş çaplı bir değerlendirme yapılacak. Bugüne kadar yapılan analizlerden, “CHP politikaları ile iktidarı dahi harekete geçiriyor, ancak bu politikaların halka anlatılması noktasında sıkıntı var” sonucu çıktı.

Açıkladığı projeler ilgi çeken CHP’de, bu projelerin halkta neden oya dönüşmediği sorusuna yanıt aranıyor. Bir süre önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile CHP’nin toplumdaki algı ve imajı araştırılmaya başlandı. Ayrıca yapılan toplantılarla partideki söylem ve kullanılacak dil konusunda uzmanlardan bilgi alındı.

Yapılanlar anlatılamıyor

Uzmanlarla yapılan görüşmelerde “projeler tam olarak halka anlatılamıyor” sonucu çıktı. CHP’nin açıkladığı bazı projelerin iktidar tarafından hayata geçirilse dahi bunun kullanılamadığı ve bu projelerin halkın her kesimine ulaşamadığı için toplumda bilgi sahibi olunmadığı da ifade edildi. Bu sorunu çözmek için büyük iller öncelikli olmak üzere kurulacak merkezlerde, projeler ve çalışmaları halka anlatacak birimler kurulacak. Bu merkezlerde CHP’li belediyelerin projeleri de anlatılacak. Medya üzerinden vatandaşa ulaşmak yerine, direk vatandaşla temas kurulacak. Bu merkezlerdeki çalışmaların 2014 yılındaki seçimlere kadar sürmesi hedefleniyor.

“Kılıçdaroğlu’nun dili”

Seçimlerde izlenecek strateji için çalışmalar sürerken, bir taraftan da “CHP kamuoyunda nasıl algılanıyor?” araştırması yapılıyor. Görüşü alınan uzmanlar, “Lider” ve “politika” noktasında CHP’nin adımlarını olumlu değerlendirirken, “parti” bazında geçmişten gelen hantal yapı nedeniyle olumsuz bir tablo ortaya çıktığı görüşünü ilettiler. Seçmen tercihlerinde lider, parti ve politikaların çok önemli olduğu belirtilirken, uzmanların parti yöneticilerine şu tespitleri aktardıkları ifade edildi:

“AKP’den kopuş var, ancak tam olarak CHP’ye yönelme yok. Kararsız olarak nitelendirilebilecek kitleler, lidere olumlu yaklaşıyor. Liderin konuşmalarında daha umut vaat eden bir dil kullanması gerekiyor. Politikalarda söylem birliği olmaması nedeniyle mesafeli duruyor. Ancak politikalar direk anlatılır ve söylem birliği sağlanırsa, CHP’ye yönelme olabilir. CHP’ye ne yaparsa yapsın oy vermeyecek kesim dışında hiç oy vermemiş ama politika ve söyleme göre oy verebilecek kesim mevcut. Bu grup CHP’ye ciddi bir başarı sağlayabilir. Bu grupla iletişime geçilmeli, söylem bu kişileri de kapsayıcı olmalı. Başbakan’ın oluşturduğu gündemin peşinden gidilmemeli ve CHP kendi gündemini oluşturabilmeli. Seçim sürecinde ortaya çıkarılan çalışmalar ve projeler ile gündem oluşturulabildi. Ancak söylemdeki sıkıntı bu projelerin halk tarafından sahiplenilmemesine yol açtı.”

Kılıçdaroğlu fotoğraflarını değiştirdi

CHP’de imaj ve algı çalışmaları devam ederken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün stüdyoya girdi ve yeni fotoğraflar çektirdi. Partinin internet sitesi, hazırlanan broşürler ve bayraklarda kullanılan Kılıçdaroğlu fotoğrafları yenileriyle değiştirilecek. 2011 seçimleri öncesinde çektirilen fotoğrafların yerine dün bir stüdyoda çektirilenler kullanılacak.

Kılıçdaroğlu, Stüdyo Yaşar’da ünlü fotoğrafçı Koray Erkaya’ya poz verdi. Erkaya, moda ve sanat fotoğraflarıyla tanınıyor. Yaklaşık bir saat süren çekimlerde Kılıçdaroğlu yeni fotoğraflar çektirdi. Fotoğraflarının bir kısmını takım elbiseli, kravatlı çektiren Kılıçdaroğlu, ceketsiz ve kravatsız fotoğraflar da çektirdi.

İstanbul üssü

Kılıçdaroğlu fotoğraf çekimi sonrasında da Karaköy’deki “Seçim Koordinasyon Merkezi” olarak kullanacakları binayı ilk kez ziyaret etti. Başbakan Erdoğan’ın Dolmabahçe’deki ofisine tam karşı yakadan bakan Karaköy’deki bina için “Dolmabahçe’ye karşı Karaköy” yorumları yapılıyor. İş adamı Tahsin Tarhan’a ait olan Karaköy’deki bina yerel seçimlerde “CHP’nin İstanbul üssü” olarak kullanılacak. Binada İstanbul’daki çalışmaları yönetecek Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Rasim Bölücek ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayına bir kat ayrılırken, diğer 6 katta seçim çalışmaları yürütülecek. Kılıçdaroğlu’nun binayı ve yerini beğendiği öğrenildi. Bina Nisan ayında resmen açılacak.

Seçim şarkısı

2009 yerel seçimleri adaylığında Onur Akın tarafından hazırlanan “Geliyor Kılıçdar Kılıçdaroğlu...” şarkısıyla propaganda yürüten CHP’de 2014’teki yerel seçim şarkısını Mazlum Çimen hazırlayacak. Kılıçdaroğlu dün Mazlum Çimen ile de görüşürken, seçim için hazırladığı 2 şarkıyı dinlediği ve şarkıları beğendiği öğrenildi.

Önce çocuklarla buluşacak

Kemal Kılıçdaroğlu, 2011 yılına Soma’da madencilerle, 2012 yılına Van’da depremden etkilenen vatandaşlarla girdi. Bu yıl ise önce çocuklarla olacak. Ankara’da Çocuk Esirgeme Kurumu’nu ziyeret edecek olan Kılıçdaroğlu, miniklerle yeni yıl kutlayacak. Daha sonra evine gidecek olan CHP lideri, yeni yıla ailesiyle birlikte girecek. Kılıçdaroğlu’nun Güney Kore’de okuyan oğlu ile Antalya’daki kızı ve torunu Duru’nun da bugün Ankara’da olabileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler