CHP İl örgütü Suriye konferansı düzenledi

 Trabzon'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Teşkilatı, 'Suriye Gerçekleri, Terör ve Türkiye' konulu konferans düzenledi. Trabzon'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Teşkilatı, 'Suriye Gerçekleri, Terör ve Türkiye' konulu konferans düzen

CHP İl örgütü Suriye konferansı düzenledi

 Trabzon'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Teşkilatı, 'Suriye Gerçekleri, Terör ve Türkiye' konulu konferans düzenledi.

 Trabzon'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Teşkilatı, 'Suriye Gerçekleri, Terör ve Türkiye' konulu konferans düzenledi. CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen yaşanan sürecin ardında Müslüman Kardeşler örgütünün bulunduğunu ileri sürerken, emekli Tuğamiral Türker Ertürk ise, sürecin arkasında ABD'nin bulunduğunu iddia etti.

 Konferansa konuşmacı olarak CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve emekli büyükelçi Onur Öymen, CHP Hatay Milletvekili M. Ali Ediboğlu, emekli Tuğamiral Türker Ertürk ve çok sayıda partili katıldı. Konferansta, son günlerde yaşanan Suriye olayları ve Ak Parti hükümetinin bu olaya ilişkin politikaları masaya yatırıldı.

 

Ortadoğu'da yaşanan olayların ardında Müslüman Kardeşler örgütü olduğunu belirten Öymen, "Büyük devletler bu bölgeye gerçek anlamda demokrasinin gelmesini istememektedir. Bazıları, 'halkı Müslüman olan ülkelerde demokrasi olmaz' diyor. Biz, 'Burada nasıl olmuş?' dediğimizde de, 'Türkiye istisnadır' diyorlar. Halbuki demokrasi Türkiye'den önce Ortadoğu'ya gelmiştir. Büyük devletlerin derdi burada yaşayan halkların özgürlüğü değil, bu toprakların altında bulunan petroldür. Onun için buradaki devletlerin Amerika tarafında, Amerika'ya tabi devletler olması isteniyor. Çünkü buradaki petrole Amerika'nın ihtiyacı var. Mısır'da bu olaylar özgürlükçü, laik, demokratikleşme yolunda başladı ve bu yürüyüşler sadece 4 gün sürdü. Bütün bu Ortadoğu ülkelerinde en etkili güç Müslüman Kardeşlerdir. Bunlar halen daha yer altında faaliyetlerini sürdürüyorlar. Son gelişmeler, Müslüman Kardeşlerin bütün bölge siyasetinde etkili olması sonucunu veriyor. Ürdün'deki ayaklanmaları da Müslüman Kardeşler çizgisinde bir oluşumun yaptığı söyleniyor" dedi.

 

SURİYE'DE OLAYLARIN OLACAĞINI BİZİMKİLER ÇOK NET BİLİYORDU

 

CHP Hatay Milletvekili Ediboğlu da Ak Parti hükümetine eleştiriler yöneltti, mecliste kabul edilen tezkere konusuna değindi. Ak Parti'nin dışarıdan aldıkları talimat doğrultusunda tezkere kararı aldıklarını ileri süren Ediboğlu şöyle konuştu:

 

"Ak Parti döneminde hiçbir zaman dış politikamız milli olmamıştır. Dünkü tezkere kararı da AKP'nin bir kararı değildir. Aldıkları talimat doğrultusuna hareket etmişlerdir. Tabi ki bizleri bu oyuna alet edemeyecek. Kendi seçmenini bile ikna edemeyen bir konumdalar. Bu gidişatın hiçte hayra alamet olmadığını söylemek istiyorum. Suriye'de olayların olacağını bizimkiler çok net biliyordu. Daha sonra uluslararası basından okuduk ki oradaki olayı bizimkiler yapmış. Dünya basını da, 'Türkiye'den giden gruplar Suriye'de bu katliamı yaptı' diye yazdı.

 Bir askeri birliği kuşattılar, oradaki askerlerin boğazlarını kestiler. Hepsini koyun boğazlar gibi kestiler. Bunu kameralara çekip Suriye halkını korutmak için dağıttılar. ve olayların ardından Türkiye'ye gelmeler başladı."

Emekli Tuğamiral Ertürk ise, 2010 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden istifa ederek ayrıldığının hatırlattı, Ak Parti hükümetine ağır eleştirilerde bulundu. Suriye ile olası bir savaşın felaket olacağını vurgulayan Ertürk de şunları söyledi:

 

"Alman istihbarat birimlerinin rakamlarına göre bugün Suriye'de çatışanların yüzde 90'ı yabancı. Terörist onlar. Ben azılı bir AKP muhalifiyim, elimde silah yok. Silahım, kalemim ve birikimim. Suriye'de muhalifler yok, yabancı destekli teröristler var. Ülkeyi bölmeye çalışıyorlar. Bunu aklınızın bir tarafına böyle yazın. Bu sürecin arkasında ABD var çünkü Büyük Ortadoğu projesinin olmazsa olmazları var. Bunlar tam güdümlü Amerikan taşeronudur.

Sorun Suriye'nin demokratik ülke olma sorunu değildir. Siz ahlaksızsınız. Niçin bize karşı ihanet edenlerle omuz omuzasınız, bize vefa gösterenleri de arkadan vurmaya kalkıyorsunuz. Suriye ile gayri ahlaki bir savaş veriyoruz. Bu savaş çıkarımıza değildir. Barzani'yle gurur duyuyorsunuz. Onun elinde Türk askerinin kanı var. Bununla mı gurur duyuyorsunuz? Çünkü siz savaş çıkarın diye ABD'den böyle yönetiliyorsunuz. Amaç bölgeyi yangın yerine çevirmektir. Suriye'ye müdahale Türkiye'ye müdahaledir. Suriye'nin bölünmesi Türkiye'nin bölünmesidir." -

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler