CHP İl Başkanı istifa etti

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 2015'te gerçekleştirilecek genel seçimlerle ilgili genelgeye uygun olarak milletvekili adaylığı başvurusunda bulunacağı gerekçesiyle bugün itibariyle İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.CHP

CHP İl Başkanı istifa etti

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 2015'te gerçekleştirilecek genel seçimlerle ilgili genelgeye uygun olarak milletvekili adaylığı başvurusunda bulunacağı gerekçesiyle bugün itibariyle İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı web sitesinde yayınlanan açıklamasında Salıcı, şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nde 15 Eylül 2011 tarihinde atamayla; 14 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleştirilen 34. İstanbul İl Kongresi'nde yapılan seçimle İstanbul İl Başkanı seçildim. İstanbul İl Başkanı olarak görevde bulunduğum yaklaşık 3,5 yıl içerisinde yol arkadaşlarımla birlikte iki önemli seçimi geride bıraktık. 30 Mart 2014'te gerçekleştirilen yerel seçimlerde İstanbul'da CHP'nin oyu, bir önceki seçimlere kıyasla 1 milyon arttı. İstanbul'daki CHP’li belediyelerimizin sayısı da 30 Mart yerel seçimlerinde 14'e yükseldi.

AKP'nin oy sayısındaki düşüşü ve partimizin oy sayısındaki artışı göz önünde bulundurduğumuzda gelecek dönemde bu anlamlı başarıların yerini somut siyasi zaferlere bırakacağına eminim. CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu olarak yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde de ortak adayımızın çalışmalarına İstanbul'un tüm ilçelerinde aktif ve etkin destek sağladık. İstanbul'da örgütümüzü CHP'nin başarısı dışında her türlü tartışmadan uzak tuttuk; üye sayımızı büyük oranda arttırdık.

Göreve geldiğim günden bu yana birlik ve beraberlik içerisinde CHP'nin iktidarı için mücadele ettiğim yol arkadaşlarımla birlikte bugün itibariyle görevimizden ayrılıyoruz. Partimizin yaklaşan genel seçimler öncesi yayınladığı genelgeye göre milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin 25 Aralık 2014 tarihine kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor. CHP İstanbul İl Başkanı olarak bu genelgeye uygun olarak bundan sonra partimize TBMM'de hizmet etmek istediğim için şu anki görevimden istifa ettiğimi tüm kamuoyunun bilgisine sunarım.

Partimizin bundan sonra bana vereceği her türlü görevi de başarıyla yerine getirmek için partimizin her kademesinde çalışmaya devam edeceğim. Büyük onur duyarak gerçekleştirdiğim İstanbul İl Başkanlığı görevi süresince bana her türlü desteği veren yol arkadaşlarıma ve tüm İstanbul İl Örgütü'ne teşekkür eder; İstanbul'un yeni İl Başkanı'na ve Yönetim Kurulu'na görevlerinde başarılar dilerim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler