CHP çekilme için ne dedi?

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Kandil'de yapılan açıklama ile ilgili, "Türkiye'nin iç dinamikleri ile gelişen bir süreç değil, dış güçlerin dizayn ettiği bir olay. İddia ediyorum; Suriye de bir tampon bölge oluşturulacak. Ondan sonra hedef İran. İran

CHP çekilme için ne dedi?

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Kandil'de yapılan açıklama ile ilgili, "Türkiye'nin iç dinamikleri ile gelişen bir süreç değil, dış güçlerin dizayn ettiği bir olay. İddia ediyorum; Suriye de bir tampon bölge oluşturulacak. Ondan sonra hedef İran. İran'dan sonra Ortadoğu'daki şekillenmeyi herkes görüyor. Bunu okumamak için saf olmak gerekiyor." dedi.

Şafak, "Terör örgütünün yurt dışına çekilmesi, terörün bitmesi doğru. Ancak pazarlık gibi, iki taraf var gibi hava yaratılıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü de sorgulanıyor. Tabi ki terörün bitmesini isteriz ancak bu topraklara Türkiye Cumhuriyeti devleti hakim değil mi ki bir beklentiye giriliyor. Birilerinin Türkiye Cumhuriyeti'nde hakim bir bölgesi varmış gibi duruyor, ondan sonra bir takım görüşmeler sonucu çekilmeye çalışıyor.
 
Bu devletin bakış açısından doğru bir şey değil. Ortadoğu coğrafyasında anglo Amerikan siyasetinin üç dört yıl sonra bir çıktısı olacak. Türkiye'nin iç dinamikleri ile gelişen bir süreç değil, dış güçlerin dizayn ettiği bir olay. İddia ediyorum, Suriye de bir tampon bölge oluşturulacak. Ondan sonra hedef İran. İran'dan sonraki Ortadoğu'daki şekillenmeyi herkes görüyor. Bunu okumamak için saf olmak gerekiyor." şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler