"CHP birinci parti çıkarsa..."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, seçimden birinci parti çıkması durumunda CHP’nin koalisyon yapma ihtimaliyle ilgili, "Biz 2015 seçimlerine kesinlikle tek başına iktidarı hedefleyerek gidiyoruz. Çalışmalarımız tek başına CHP iktidarına yönelik ça

"CHP birinci parti çıkarsa..."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, seçimden birinci parti çıkması durumunda CHP’nin koalisyon yapma ihtimaliyle ilgili, "Biz 2015 seçimlerine kesinlikle tek başına iktidarı hedefleyerek gidiyoruz. Çalışmalarımız tek başına CHP iktidarına yönelik çalışmalar" dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, CHP milletvekili adaylarının tanıtımı, seçim bildirgesinin okunması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya programı ve seçim kampanyası etkinlikleriyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Bingöl, 19 Nisan 2015 tarihinde Ankara ATO Congresium’da seçim bildirgesi tanıtımı yapacaklarını belirterek, “Sayın Genel Başkanımızın gerçekleştireceği seçim bildirgemizin tanıtım toplantısında seçim bildirgemizin tanıtımının yanı sıra seçim süresince kullanacağımız bazı materyalleri sizlerle paylaşacağız. Ardından milletvekili adaylarımızın tanıtımı yapılacak. O günün ikinci bölümünde ise Sayın Genel Başkanımız milletvekili adaylarımız ve il başkanlarımızla ikinci bir toplantı gerçekleştirecek. 19 Nisan’daki toplantımız saat 11.00’de başlayacak. Bu toplantımız gün boyu devam edecek” diye konuştu.
 
“25 NİSAN 2015 TARİHİNDE ALMANYA’NIN DUESSELDORF KENTİNDE İLK MİTİNGİMİZİ YAPACAĞIZ”
 
Bingöl, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Seçim bildirgesi ve aday tanıtım toplantımıza seçim bildirgemiz toplumun her kesimini ilgilendirdiği için toplumun bu kesimlerini temsil eden sivil toplum örgütleri, sendikalar, meslek odaları, gazeteler ve televizyonun yanı sıra internet basınını da davet ettik. Geniş katılımlı bir toplantı olacak. Bu toplantı bir örgüt içi çalışmanın ötesinde seçim bildirgemizi kamuoyu ile paylaşma amacı güttüğü için çok sayıda davetlimiz olacak. Ardından 25 Nisan 2015 tarihinde Almanya’nın Düsseldorf kentinde ilk mitingimizi yapacağız. Bildiğiniz gibi 11 Nisan’da Kartal’da çok kısa süre içerisinde bir miting gerçekleştirmiştik. Bu miting seçim kampanyamızın başlangıcını sağlayan bir toplantı idi. Asıl seçim mitinglerimizi 25 Nisan’da Almanya’da yapacağımız mitingle başlatacağız. Avrupa’daki bu mitingin arkasından da 26 Nisan’da Edirne mitingimizle devam edeceğiz. 6 Haziran’a kadar süren miting çalışmalarımız peşi sıra devam edecek. Bazı günlerde Genel Başkanımız iki miting gerçekleştirecek. Hatta üç miting yapacağımız günde olabilecek. Bunun alt yapı çalışmaları tamamlandı ve son aşamaya geldi.”
 
“ ÖZEL UÇAK KULLANABİLECEĞİZ, HELİKOPTER KULLANACAĞIZ”
 
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Bingöl, mitinglerde Kılıçdaroğlu’nun ulaşımının nasıl sağlanacağıyla ilgili soruya, “Genel Başkanımız bu 50 günlük süre içerisinde yoğun bir miting programı olacak. Bu açıdan en pratik yolları deneyeceğiz. Özel uçak kullanabileceğiz, helikopter kullanacağız. Yani mitingleri aksatmadan zamanında, kitleleri daha fazla bekletmeden en hızlı şekilde genel başkanımızı miting meydanlarına ulaştıracağız” karşılığını verdi.
 
“2015 SEÇİMLERİNE KESİNLİKLE TEK BAŞINA İKTİDARI HEDEFLEYEREK GİDİYORUZ”
 
Kılıçdaroğlu’nun dün büyükelçilerle buluşmasındaki detaylarda seçim sonrası bir koalisyon ihtimalinin konuşulduğunun sorulması üzerine Bingöl, “Biz 2015 seçimlerine kesinlikle tek başına iktidarı hedefleyerek gidiyoruz. Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere tüm CHP kadroları, örgütlerimiz, üyelerimiz kendisini buna adeta kilitledi. Çalışmalarımızda tek başına CHP iktidarına yönelik çalışmalar. Ancak seçim sonuçlarını gördüğümüzde farklı bir tablo çıkarsa elbette Türkiye’yi rahatlatacak çözümler masaya yatırılabilir. Fakat bunu yaparken temel ilkelerden taviz vermeden ki, dikkat etmişsinizdir ki Sayın Genel Başkanımız dün bu açıklamaları yaparken birtakım altında çok önemli tespitlerde de bulunmuştur. Bunlar söz konusu olursa eğer dikkate alındığında ve bu ilkeler manzumesi birlikte hayata geçirilebilirse değerlendirilebilir demiştir. Yoksa tek başına şu partilerle koalisyon yaparız gibi bir anlam çıkmasın. Sayın Genel Başkanımızın o açıklamasında çok temel ilkelere vurgu yapılmıştır. Bu ilkelerde eğer biraraya gelinir de bir uzlaşma sağlanırsa olabilir demiştir Sayın Genel Başkanımız” ifadelerini kullandı.
 
"BU İLKELERDEN TAVİZ VERİLMEDİ Kİ BU İLKELERE SAHİP ÇIKILSIN DİYE BİR MANTIK ÖNE SÜRÜLSÜN”
 
Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in, “CHP ‘Altı Ok’a sahiplenirse birleşebiliriz” yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Tekin Bingöl, şunları kaydetti:
 
“Bu ilkelerden taviz verilmedi ki bu ilkelere sahip çıkılsın diye bir mantık öne sürülsün. Böyle bir şey yok. Biz zaten herkese kapısını açan, herkesi kucaklayan partiyiz. Parti programımızı kabullenen, projelerimize inanan herkese kapımız açık ama biz kesinlikle bu ulu çınarın gölgesinde ilkelerini sürekli savunan net bir duruşu olan partiyiz. O açıdan çok dikkate alınacak bir açıklama değil.”
 
Avrupa Parlamentosu’nun Ermeni tasarısıyla ilgili kararına ilişkin AK Parti ve MHP ile ortak bildirge imzaladığı hatırlatılarak, bazı maddelere CHP’nin çekimser kaldığı haberlerinin sorulması üzerine Bingöl, "Genel Başkanımız dün bizzat çok net açıklamalar yaptı. Parlamentoda 3 partinin ortaklaşa paylaştığı bir metin var. Dolayısıyla dün çok net bir şekilde partimizin görüşleri Genel Başkanımız tarafından ifade edildi. O açıdan o detaya girmek istemiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset