Cemaati üzecek, AKP'yi sevindirecek anket!

Cemaatin uykusunu kaçıracak denilen AK Parti anketi ortaya çıktı. İki ankete göre de AK Parti oyları yükselirken diğer CHP oyları düşüyor.Geçtiğimiz ay ANAR Gelen Müdürü İbrahim Uslu 'cemaatin uykularını kaçıracak' diyerek ellerinde bir anket olduğunu söy

Cemaati üzecek, AKP'yi sevindirecek anket!

Cemaatin uykusunu kaçıracak denilen AK Parti anketi ortaya çıktı. İki ankete göre de AK Parti oyları yükselirken diğer CHP oyları düşüyor.

Geçtiğimiz ay ANAR Gelen Müdürü İbrahim Uslu 'cemaatin uykularını kaçıracak' diyerek ellerinde bir anket olduğunu söylemiş ancak oranları açıklamamıştı.

Bugün işte o anket ortaya çıktı. Bunun yanında isabetli tahminleri ile meşhur Konda anketi de ilk kez paylaşıldı. Her iki ankette yolsuzluk iddiaları ve ses kasetleri ile sarsılan hükümet açısından şaşırtıcı veriler ortaya koyuyor. İlginç olan ise muhalefet partisinin durumu. 

İşte o iki anket;

KONDA ANKETİ

Önce Konda'nın Şubat Barometresi. Konda'nın anketinde dikkat çekici nokta, CHP'nin oy oranındaki gerileme.

CHP OYLARI : 2014 yılı Ocak ayında yüzde 28.5 olan CHP'nin oyları adayların açıklanmasından sonra yapılan Şubat ayında hızlı gerileyerek 21.8'e iniyor.

AKP OYLARI : Konda'nın anketine göre Ocak ayında yüzde 47.7 olan AK Parti oyları Şubat ayında yüzde 49.4'e yükselmiş.

MHP OYLARI : MHP'de bir artış var. Ocak ayında 14.4 olan MHP oyları Şubat ayında 15.8'e tırmanmış.

BDP OYLARI : Aynı tırmanış BDP'de de kendini gösteriyor. BDP, Ocak ayında 3.6'dan Şubat ayında 8.3'e çıkıyor.

ANAR ANKETİ SONUÇLARI

ANAR anketi 81 ilde ve 121 bin kişi ile yapıldı. Veriler hayli ilginç. ANAR'ın Şubat ayı anketine göre partilerin oyları şöyle;

AK Parti.................yüzde 48.6

CHP......................yüzde 24.9

MHP......................yüzde 15.7

BDP......................yüzde 7.4

Diğerleri ise 3.4...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset