Çatıya katılım artıyor!

Çatı adayı etrafında birleşen CHP, MHP, DSP, DYP, DP ve BTP Genel Başkanları yarın Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek bildirisi yayınlayacaklar.“Büyük Uzlaşma”  ismiyle kamuoyuna açıklanacak deklarasyonda, İhsanoğlu’nun hedeflediği Türkiye anlatılacak.AK Part

Çatıya katılım artıyor!

Çatı adayı etrafında birleşen CHP, MHP, DSP, DYP, DP ve BTP Genel Başkanları yarın Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek bildirisi yayınlayacaklar.

“Büyük Uzlaşma”  ismiyle kamuoyuna açıklanacak deklarasyonda, İhsanoğlu’nun hedeflediği Türkiye anlatılacak.

AK Parti’nin adayının ilan edilmesinin ardından muhalefet çatı adayına desteğin kapsamını genişletmek için düğmeye bastı. CHP ve MHP’nin girişimiyle DSP, DYP, DP ve BTP Genel Başkanları yarın bir araya gelerek kamuoyuna İhsanoğlu’na destek deklarasyonunu yayınlama kararı aldılar.

Swissotel’de planlanan tarihi buluşmaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş’ın katılması bekleniyor.

Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi’nin Genel Başkanları’nın da toplantıya katılmaları için yoğun bir görüşme trafiği yürütülüyor. İki partinin liderinin de toplantıya katılması için açıklama saatine kadar ikna çalışmalarının devam edeceği öğrenildi.

“BÜYÜK UZLAŞMA” DEKLERASYONU

Kamuoyuna siyasi partilerin liderlerinin ortak imzasıyla açıklanacak “Büyük Uzlaşma” deklarasyonunda, neden çatı adayı için “büyük uzlaşma” denildiğinin yanıtı verilecek. Ayrıca İhsanoğlu’nun nasıl bir Türkiye hedeflediği anlatılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset