Canalioğlu'nun sağlık ataması soruları

Trabzon’un CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu bir süre önce Sağlıkta yapılan atamalar ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi. Soru önergesinde bahsi konu geçen Trabzon’da bulunan devlet hastanelerin yapılan Başhekim atamaları.  TBMM’ye vermiş olduğu soru

Canalioğlu'nun sağlık ataması soruları

Trabzon’un CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu bir süre önce Sağlıkta yapılan atamalar ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi. Soru önergesinde bahsi konu geçen Trabzon’da bulunan devlet hastanelerin yapılan Başhekim atamaları. 

 
TBMM’ye vermiş olduğu soru önergesinde“Resmi Gazete Tarihi: 08.06.2004 Resmi Gazete Sayısı: 25486” ilgi tarih ve sayılı Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği uyarınca 1. Madde,“Bu Yönetmelik; Sağlık Bakanlığında görev yapan sağlık hizmetleri sınıfına dahil personelle ilgili tüm atama ve nakilleri, çağdaş insan kaynakları yönetimi, etkili ve verimli istihdam politikaları ile sağlık hizmetinin ülke genelinde dengeli dağılımı temel ilkeleri çerçevesinde kurallara bağlamayı amaçlamaktadır.” Bilgilerine yer verildi. 
 
Yine aynı önergede Canalioğlu, “2011/464 Karar Sayılı Sağlık Bakanlığı kararı ile Uzm.Dr. Bekir Keskinkılıç Sağlık Bakanlığında açık bulunan birinci derece kadrolu ve +3600 ek göstergeli Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığına atamasının, 657 sayılı Kanun’un 71 ve 76. Maddeleri ile 2451 sayılı Kanun’un 2. Maddesi gereğince uygun görülerek yapıldığı Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Emsal bir durum da Uzm.Dr. Banu Ekinci için geçerlidir” ifadeleri kullanılmış.
 
Canalioğlu soru önergesinde yer vermiş olduğu sorular
 
1 - Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Uzm.Dr. Bekir Keskinkılıç aynı anda Trabzon ili Akçaabat İlçesi Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde Başhekim olarak da çalışmakta mıdır?
 
2 - Sağlık Bakanlığı Daire Başkanı Uzm.Dr. Banu Ekinci aynı anda Trabzon Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi olarak da çalışmakta mıdır?
 
3 - Bu iki doktor ve var ise diğer doktorlar için maaş prosedürü hangi Kanun çerçevesinde uygulanmaktadır ve bu iki doktora ne kadar maaş ödenmektedir ?
 
4 - Aynı anda iki kurumda birden çalışıyor görünen bu iki doktorun görev yerleri neresidir? Bu doktorlar Trabzon İlindeki bu hastanelere hiç gitmişler midir ve Başhekimi oldukları hastanelerin yerlerini biliyorlar mıdır ?
 
5 - Bu çalışma sistemi bugüne kadar çıkarılmış hangi yasayı dayanak almaktadır?
 
6 - İlgi yasalarda böyle bir dayanak yok ise bu atamaların kararını kim yada kimler vermiştir?
 
7 - Bu atamalar usule uygun değil ise Sağlık Bakanı olarak görevinize devam etmeyi düşünüyormusunuz? 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler