Canalioğlu'nun ısrarı sonuç verdi

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun ısrarı sonucu Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinasyon kuruluna dahil edildi.TBMM’de görüşülmekte olan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı kurulma

Canalioğlu'nun ısrarı sonuç verdi

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu'nun ısrarı sonucu Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı koordinasyon kuruluna dahil edildi.

TBMM’de görüşülmekte olan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı kurulmasına ilişkin tasarıda oluşturulacak olan koordinasyon kurulunda Çanakkale Belediyesinin yer almaması üzerine söz alan CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, “Hem pay alacaksınız, hem de Çanakkale Belediyesini saf dışı bırakacaksınız. Bu nasıl bir anlayıştır. Çanakkale halkını nasıl yok sayarsınız?” dedi.

Kanun tasarısının TBMM’de görüşülmesi sırasında söz alan CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, “Böylesine önemli bir savaşın elbette ki gelecek kuşaklara aktarılması noktasında ve o alanın korunması için kanun çıkarılması gerekmektedir. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bünyesinde oluşturulacak 11 kişilik koordinasyon kurulunda Çanakkale Belediyesi’nden üye alınmaması ve bu kurumun saf dışı bırakılması Çanakkale halkını yok saymaktır ve bu da doğru değildir. O nedenle burada Çanakkale Belediyesini dışlayamayız. Çanakkale adı geçiyorsa burada Çanakkale Belediyesi de olmalıdır.“ diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kanun Tasarısı; Volkan Canalioğlu’nun ısrarı dikkate alınarak 11 kişiden oluşan koordinasyon kuruluna Çanakkale Belediyesinden de bir üyenin alınması eklenerek kabul edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset