Canalioğlu meclise fındığı sordu!

Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan don olayının ardından oluşan büyük zararın ardından CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu  Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in cevaplandırması için meclise soru önergesi sundu.Canalioğlu önergede Karadeniz B

Canalioğlu meclise fındığı sordu!

Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan don olayının ardından oluşan büyük zararın ardından CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu  Gıda , Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in cevaplandırması için meclise soru önergesi sundu.

Canalioğlu önergede Karadeniz Bölgesi’nde 29-30-31 Mart tarihlerinde özellikle yüksek kesimlerde yağan kar yağışı ile birlikte sıcaklıkların bir anda düşmesi  sonucunda yaşanan don  tarım alanlarında büyük bir felakete sebep olduğunu hatırlatarak şu ifadeleri kullandı;

Karadeniz Bölgesi’nde fındık ve kivi bahçelerinde  özellikle yüksek kesimlerde yüzde 70-80 civarında ürün kaybı olacağı tahmin edilmektedir. Fındıkta don zararının en fazla Trabzon, Giresun ve Ordu il ve ilçelerinde meydana geldiği ifade edilmektedir.

Büyük miktarda don hasarı gören fındık aynı zamanda en önemli ihraç ürünlerimizdendir. Fındık ve diğer ihraç ürünlerimizde yaşanacak rekolte kaybı ihracatımızı da olumsuz etkileyecektir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1 Yaşanan don afeti neticesinde meydana gelen hasar miktarının tespiti yapılmaya başlanmış mıdır?

2 Bu husuta hangi kurum kaç personelle hangi bölgelerde hasar tespit çalışması yürütmektedir.?

3 Trabzon, Ordu ve Giresun illerinde meydana gelen don zararı ne büyüklete fındık bahçesini ve ne miktarda ürünü etkilemiştir?

4 Fındık üreticimizin bu afet sonucunda meydana gelen zararlarını gidermek için Bakanlığınız nasıl bir yol izleyecektir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler