Canalioğlu: Hükümet dopingde sınıfta kaldı

TBMM Genel Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkındaki gensorunun görüşmelerinde söz alan muhalefet milletvekilleri, dopingle mücadelede yetersiz kalındığını ifade etti.CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, önerge sahibi olarak yaptığı

Canalioğlu: Hükümet dopingde sınıfta kaldı

TBMM Genel Kurulu'nda, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkındaki gensorunun görüşmelerinde söz alan muhalefet milletvekilleri, dopingle mücadelede yetersiz kalındığını ifade etti.

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, önerge sahibi olarak yaptığı konuşmada, dünyada dopingli sporcuların yüzde 1,5 iken, Türkiye'de bunun yüzde 15'e yaklaştığını belirterek, Türk sporunun tarihinde görülmemiş biçimde doping olaylarıyla sarsıldığını söyledi. 2012 yılında 25 olan dopingli sporcu sayısının bu yılın ilk 6 ayında 120'ye yükseldiğini anlatan Canalioğlu, ilk sırada atletizm, ikinci sırada halterin geldiğini kaydetti.

Bakan Kılıç dönemindeki doping olaylarındaki artışın dikkat çekici olduğunu ifade eden Canalioğlu, Akdeniz oyunları, Kırkpınar güreşleri ve son olarak Cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışında doping vakalarının görüldüğünü belirtti.

Canalioğlu, ödül yönetmeliğine dikati çekerek, "Ödüllerin cazibesi Sanayi Bakanı Nihat Ergün'ün bile dikkatini çekmiş, 'o kadar altın kazansam, bir daha olimpiyatlara katılmam' eleştirisinde bulunmuştur. Ödül sistemi bu kadar cazip kılınırken, dopingle mücadeleye bu kadar bütçe ayrılmıyor. Hükümet bu konuda yetersiz kalmıştır. Vakaların karşısında Bakan seyirci kalıyor. 2020 Olimpiyatlarını bunun sonucu olarak kaybettik. Dopingde Bakan ve Hükümet sınıfta kaldı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler