Canalioğlu: Bakanlar istifa etmeliydi

CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Türkiye gündemine damga vuran rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna adı karışan bakanların istifa etmelerinin gerektiğini savundu.  Volkan Canalioğlu, konunun yargıya intikal ettiğini ve yorum yapmanın bu aşamada

Canalioğlu: Bakanlar istifa etmeliydi
CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, Türkiye gündemine damga vuran rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna adı karışan bakanların istifa etmelerinin gerektiğini savundu. 
 
Volkan Canalioğlu, konunun yargıya intikal ettiğini ve yorum yapmanın bu aşamada doğru olmayacağını belirterek "ama yine de oğulları gözaltına alınan bakanların soruşturmanın salahiyeti açısından istifa etmeleri gerekir. Burada kamu vicdanı yaralanmış, Hükümete olan güven sarsılmıştır” şeklinde konuştu.  
 
Yargının kararlarına müdahale edilmemesi gerektiğini ifade eden Canalioğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;
 
AVRUPA'DA OLSA...
 
"Hükümet’in polis amirlerini görevden alması, operasyonları gerçekleştiren insanların görevden alınmaları elbette kabul edilebilir bir tutum değildir. Hükümet operasyona karşı bir operasyon yapıyor. Bütün bunların kime karşı yapıldığını takip edip göreceğiz. Hükümete düşen görev ise istifa etmesidir. Avrupa da olsa bu tip olaylar hükümetin bakanların istifasını gerektirir. Ondan sonra yargı sürecinin sonucu beklenir.
 
KOMPLOYU KİM KURDU?
 
Ama Türkiye’de şu anda böyle bir tablo yok. Komplo kuruldu deniyor. Komployu kim, nasıl kurdu? Her şey ayan beyan ortadaysa neyin komplosudur bu. Milyonlarca insan iş bulmak için uğraşıyorken birilerinin ülkenin malvarlıklarını nüfuz kullanarak kendi menfaatlerine kullanmaları doğru değildir. Bu zamana kadar ülkede bu tür ve bu büyüklükte yolsuzluklar yaşanmış değildir. Ne kadar müdahale ederlerse etsinler, bu durum kamu vicdanında olumsuz olarak yer etmiştir. Bu olaylar kamu vicdanını yaralamıştır. Hükümete olan güveni sarsmıştır.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset