Çalışan iletişimcilerin sayısı 500 bin olmalı

AK Parti Trabzon milletvekili aday adaya Mehmet Atalay İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birdoğan Baki’ye yaptığı ziyarette görev yaptığı dönemlerde hep iletişimciler için iş imkanı sağlamaya çalıştığını ifade etti.

Çalışan iletişimcilerin sayısı 500 bin olmalı

Atalay, yaptığı açıklamada, “İletişim mezunları işsiz gezmemeli. 500 bin kişiyi istihdam edecek potansiyelimiz var” dedi.

DÜZENLEMELER YAPTIK

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Atalay Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Birdoğan Baki’yi ziyaret etti. Kendisinin de bir iletişimci olduğunu hatırlatan Atalay, “Uzun yıllar gazetecilik, danışmanlık ve gazete yöneticiliği yaptık. Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü son kamu görevimizdi. Görev yaptığımız dönemlerde hep İletişim Fakültesi mezunları için çalışmalar yaptık. Onların haklarını korumak adına düzenlemeler yaptık. İşe alımlarda İletişim Fakültesi mezunlarını tercih ettik hatta kural getirdik. Çünkü bu bölümlerden mezun olanların işsiz kalmaması gerekiyor” dedi.

MEZUNLAR İŞSİZ KALMAMALI

Sayıları 50′yi aşan iletişim fakültelerinin, yılda binlerce mezun verdiğini anlatan Atalay, bu mezunlara iş alanı açmaya çalıştıklarını söyledi. Eskiden İletişim Fakültesi mezunlarının gazetenin asgari kadrosunda sayılabilmesi için en az 12 ay beklemek zorunda olduğunu belirten Atalay, “Biz bunu değiştirdik ve İletişim mezunlarını doğrudan kadroya alınmasını sağladık. Belediyelere, kamu kurumlarına, iletişim mezunlarının istihdam edildiği iletişim birimleri oluşturmalarının gerekliliğini anlattık. İletişim mezunlarının sadece televizyonculuk değil, gazetecilikten etkilenen insanların davalarının takibine kadar çok sayıda alanda çalışabilme imkânı var” ifadelerini kullandı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birdoğan Baki de Atalay’ın bürokrasideki çalışmalarını takip ettiğini ifade ederek, siyasi hayatında başarı diledi.

TANITIM VE İCRAATLARIN ANLATIMINDA EKSİKLİK VAR

Atalay ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Şu anda kamu kurumlarında ve özel sektörde 100 bin civarında iletişimci istihdam edilmektedir. Ancak potansiyel bunun çok üzerindedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında, özel teşebbüste iletişimle ilgili birimler kurulursa bu sayı 500 bini geçer. Bu aynı zamanda bir ihtiyacın karşılanmasıdır.  Mezun gençlerimiz işsiz kalmaz. Ülkemizde şu anda eksikliklerden birisi kamu kurumlarında olsun, özel kuruluşlarda olsun yapılan işin tanıtımı, ifade edebilme ve icraatlarını duyurabilme olayıdır. Bu alanda da ciddi adımlar atılmalı.  Bu adımlar atılırsa İletişim mezunlarından ekmek yiyenlerin sayısı 500 bini geçer, işsiz mezun kalmaz. Biz bu potansiyeli biliyoruz ve harekete geçireceğiz. İşsiz gençlerimiz iş bulacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler