'Bunların tek tek hesabını soracağız'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bir sene öncesine kadar kendilerine her konuda yardım ve destek yaptığımız insanlar, hükümeti devirmek için birileri ile el ele verip, darbe yapmak için çalıştılar. Şimdi de güçleri yeterse Haziran seçimlerine kadar bu h

'Bunların tek tek hesabını soracağız'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bir sene öncesine kadar kendilerine her konuda yardım ve destek yaptığımız insanlar, hükümeti devirmek için birileri ile el ele verip, darbe yapmak için çalıştılar. Şimdi de güçleri yeterse Haziran seçimlerine kadar bu hükümeti gizli açık ittifaklarla devirmek istiyorlar. Kendilerine her türlü imkanı bahşeden Ak Parti iktidarına karşı ihanet içinde olanları asla affetmeyeceğiz" dedi.

Ak Parti Bursa il kongresinde konuşan Bülent Arınç, hükümeti düşürmek isteyenlere karşı cesur davrandıkların hatırlattı. Ak Parti'nin kurulduğu 2001 yılında Meclis'te 51 milletvekilinin olduğunu hatırlatan Arınç, "Ben de Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletvekili olmadığı için parlamentoda grubumuzun başkanıydım, onu temsil ediyordum" dedi. Bülent Arınç, 2002 seçimlerine 1.5 ay kala Erdoğan'ın milletvekili adaylığının iptal edildiğini, bunun zulüm olduğunu belirterek daha sonra Erdoğan'ın milletvekili seçilerek Mart 2003'ten geçtiğimiz 10 Ağustos 2014'e kadar başbakanlık yaptığını anlattı.

"TEK TEK HESABINI SORACAĞIZ"

Konuşmasında darbe girişimi dediği olayları, Ak Parti'nin kapatılması davasını, başörtüsünün serbest kalmasında yaşadığı olayları detaylarıyla anlatan Bülent Arınç, söyledikleri her sözün hesabını şerefle verdiklerini ve milletin önüne çıktıklarını söyledi.

Bülent Arınç, hükümetin Gülen cemaatiyle olan ilişkilerini ve son dönemde başlatılan mücadeleyle ilgili de şöyle dedi:

"Hiç ümit etmediğimiz hiç de tahmin etmediğimiz başka bir ihanet ile karşı karşıya kaldık. Bir sene öncesini hatırlayın. Bir sene öncesine kadar kendilerine her konuda yardım ve destek yaptığımız insanlar, hatta bizlerle birlikte olduğunu zannettiğimiz birileri hepsini kastetmiyorum ama bu hükümeti devirmek için birileri ile el ele verip, darbe yapmak için çalıştılar. 30 Mart seçimlerini, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkilemek istediler. Şimdi de güçleri yeterse Haziran seçimlerine kadar bu hükümeti gizli açık ittifaklarla devirmek istiyorlar. Bu devletin içinde, bu devletin yapısına paralel bir başka yapıya hiçbir hükümet müsaade edemez. Biz de müsaade etmeyeceğiz. Yüzümüze gülerek arkamızdan bu devleti ele geçirmeye çalışan, kendilerine her türlü imkanı bahşeden Ak Parti iktidarına karşı ihanet içinde olanları asla affetmeyeceğiz. Bunların tek tek hesabını soracağız. Bunları yapanlardan, planlayanlardan gizli şer odakları ile işbirliği yapanlardan bahsediyorum. Yoksa mücadele hiçbir zaman bunun içinde olmamış kişilere, gruplara yönelik değildir."

Bülent Arınç bu mücadeleyi yaparken adaletten ayrılmayacaklarını da söylerken, "Hukuku temel prensip yapacağız. Yargının önüne idari kararlarla alacağımız bütün kararlara şer odaklarını koyacağız. İster paralel, isterse başka bir odak olsun, hepsiyle mücadelemizi büyük kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler