Buldan öyle kızdı ki: "Sen kendine üzül"

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Bu coğrafyada yaşadığımız ağır sorunların kaynağı olarak dayatılan ilkel milliyetçiliklerle mücadele eden bir partiyi etnik milliyetçilik yapmakla itham etAK partili mek en hafif deyimle politik körlüktür" dedi. Linç

Buldan öyle kızdı ki: "Sen kendine üzül"
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Bu coğrafyada yaşadığımız ağır sorunların kaynağı olarak dayatılan ilkel milliyetçiliklerle mücadele eden bir partiyi etnik milliyetçilik yapmakla itham etAK partili mek en hafif deyimle politik körlüktür" dedi.
 
Linç kampanyası
 
AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır'ın, HDP'li kadın vekilleri "etnik milliyetçilik yapmakla" suçlayıp, "HDP'deki kadın milletvekillerine çok üzülüyorum. Öyle bir nesil yetiştirdiler ki hiçbir kutsalları yok" ifadesini kullanmasına HDP'li Buldan'dan sert yanıt geldi. Buldan yaptığı yazılı açıklamada "Hükümetin sorumluluğunda yaşanan ölümleri, linç olaylarını örtbas etmek için HDP'ye yönelik başlatılan bu linç kampanyasına bir kadın siyasetçinin dahil olması asıl bizi, HDP'li kadın milletvekillerini üzmüştür" değerlendirmesinde bulundu. Buldan, şunları kaydetti:
 
Politik körlük
 
"Bu coğrafyada yaşadığımız ağır sorunların kaynağı olarak dayatılan ilkel milliyetçiliklerle mücadele eden bir partiyi etnik milliyetçilik yapmakla itham etmek en hafif deyimle politik körlüktür. Biz HDP'li kadın milletvekilleri olarak özgürlüklerden, demokrasiden, eşitlikten, kardeşlikten ve barıştan her koşulda bahsetmeye ve bu değerlerin toplumsallaşması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kürt kadınlarının tüm dünyada gıptayla bakılan görkemli mücadelesi kadın özgürlüğü noktasında umut ışığı olmaya devam ederken, kadının kimliğini, iradesini ve özgürlüğünü yok sayan eril, cinsiyetçi, ayrıştıran ve ötekileştiren bir partinin Grup Başkanvekilliğini yapan sayın Satır bu açıdan bize değil, kendisine ve partisine ne kadar üzülse azdır.
 
Sorunlar derinleşiyor
 
Kadın özgürlükçü bakış açısıyla verdiğimiz eşitlik, demokrasi ve barış mücadelesi hem bizim hem de bu bilinçle yetişen nesillerimiz için kutsal değerde bir mücadeledir. İnsanlığın bu ortak değerleriyle yükselen mücadelemiz ve irademiz ortadadır. Fakat Sayın Belma Satır için bu değerler hiçbir anlam ifade etmediğinden olsa gerek, hem anlamakta zorlanmakta hem de 'hiçbir kutsalları yok' diyebilmektedir. Bizzat AKP Hükümeti tarafından partimize yönelik başlatılan bu siyasi linç kampanyasına bir an önce son verilmesi gerekmektedir. Partimize, partimiz yetkililerine, kadın milletvekillerimize ve tabanımıza yönelik karalama ve hakaretlerin sorunları çözmekten çok, daha da derinleştirdiğini ve çözümsüzlüğe hapsettiğinin herkes tarafından görülmesi gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset