Bugün seçim olsa Meclis'e 7 parti giriyor!

2014'ündeki baharındaki yerel seçimler Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra 2015 yazına da seçimle giriyoruz. 7 Haziran yaklaştıkça muhalefet partilerinin seçim vaadleri de iktidarın ‘imkân olsa biz yaparız'çıkışları da artıyor. Maliye Bakanı

Bugün seçim olsa Meclis'e 7 parti giriyor!
2014'ündeki baharındaki yerel seçimler Ağustos'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra 2015 yazına da seçimle giriyoruz. 7 Haziran yaklaştıkça muhalefet partilerinin seçim vaadleri de iktidarın ‘imkân olsa biz yaparız'çıkışları da artıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in CHP 'nin işçi-emekli-memur eksenindeki ikramiye ve zam vaatlerine ‘kaynak göstersinler ben de CHP'ye oy veririm' minvalindeki çıkışı son zamanların sıcak seçim konularından.
MATEMATİĞİN SINIRLARINI ZORLUYORLAR
Radikal'den Ümit Buget'in haberine göre; parti yetkililerin yaptırdıkları anketlere bazen gönüllerinden geçen rakamları da ekledikleri ‘beklenen oy oranı' açıklamaları matematiğin sınırlarını zorluyor. Bakalım iktidar ve muhalefetin oylarını toplayınca kaç ediyor! İşte o açıklamalar: AK Parti: Geçtiğimiz seçimlerde neredeyse sandığa giden her iki kişiden birinin oyunu aklan Ak Parti Haziran seçimlerine yeni genel başkanı Ahmet Davutoğlu ile giriyor. Davutoğlu, CHP liderine gönderme yaptığı konuşmada ‘Biz yüzde 35'e değil, yüzde 55-60'a yürüyoruz. Kılıçdaroğlu'na söylüyorum, bizim hayallerimize yetişemezsin' dedi.
MHP: Muhalefetin ikinci büyük partisi oy beklentisinde ikinci sıraya yerleşmiş durumda. MHP Kayseri Milletvekili ve Grup Başkanvekili, Yusuf Halaçoğlu MHP'nin oyunun yüzde 41'lere kadar çıkabileceğini söyledi. 'Yüzde 41'lere kadar çıkabilecek bir pozisyonumuz var. Türkiye genelinde birinci parti olma ihtimalimiz de yüksek Yüzde 23,5 MHP'ye oy verecek bir kesim var, yüzde 18 de MHP'ye oy verebilirim, diyen bir kesim var. Halkın MHP'yi tercih etmesinde çok çeşitli nedenler var!'
CHP YÜZDE 35 HDP YÜZDE 19
CHP: CHP lideri Kılıçdaroğlu da ilk olarak Tarafsız Bölge programında rakam telaffuz etmiş, CHP'nin yüzde 35 oy ile iktidar olabileceğini belirterek, "Biz bu oranı alırsak AKP iktidar olamaz. Buradan net çağrı yapıyorum. Yüzde 35'ü geçecek çabayı bütün CHP'lilerin göstermesi lazım" demişti. HDP: Seçimin en merak edilen mevzularından biri de HDP'nin barajı geçip geçemeyeceği meselesi. Geçtiğimiz seçimlerin aksine Hazirandaki seçimlere parti olarak girmeye karar veren HDP'nin yüzde 10 barajını aşması ya da altında kalması diğer partileri de yakından ilgilendiriyor. Sırrı Süreyya Önder , 7 Haziran seçimleriyle ilgili iddialı bir açıklamada bulunarak "Minimum yüzde 14 düşünüyorum. Ama bunun yüzde 19'lara kadar önünün açık olduğunu biliyorum" diyerek HDP'nin çıtasını da yükseltmiş oldu.
MECLİS DIŞINDAKİLER DE İDDİALI: YÜZDE 45
Meclis'te grubu olan partiler iddialı da olmayanlar iddiasız mı? Tabii ki hayır!
SAADET-BBP İTTİFAKI: Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, BBP ile yaptıkları seçim ittifakı sonucu en az yüzde 15 oy almayı beklediklerini söyledi. Seçmenin vereceği karara, oya saygı duyduklarını söyleyen Kamalak, "Ama bu ittifakın, anketlere göre en az yüzde 15'lerin üzerinde olacağını düşünüyoruz" dedi.
BÜYÜK TÜRKİYE PARTİSİ: 7 Haziran seçimleri öncesi bir iddialı açıklama da Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş'tan geldi. Oy oranlarının yüzde 11 seviyesinde olduğunu belirten BTP Lideri, teşkilatı uyararak "Meclis'e gireceğiz inancıyla çalışırsanız en az yüzde 20'lere çıkarsınız" dedi.
VATAN PARTİSİ: Rakam verme konusunda imtina eden ender genel başkanlardan biri Doğu Perinçek. Peirnçek'e göre Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ‘Vatan Partisi seçime baraja dayanmıştır ve barajı hepimizin kararıyla geçeceğiz' açıklamasında bulundu. Bu açıklamayı da pek taib en az yüzde 10 olarak algılamak 
3-040.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler