Bu ünvanla ilk defa Rize'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak ilk kez yarın baba ocağı Rize’ye geliyor. Teşekkür ziyareti olarak gerçekleşecek olan ziyarette ilk durak ise Rize’nin Kendirli beldesi olacak. Konuyla ilgili bugün Rize Öğretmenler Evi’nde beraberi

Bu ünvanla ilk defa Rize'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak ilk kez yarın baba ocağı Rize’ye geliyor. Teşekkür ziyareti olarak gerçekleşecek olan ziyarette ilk durak ise Rize’nin Kendirli beldesi olacak.
 
Konuyla ilgili bugün Rize Öğretmenler Evi’nde beraberinde AK Parti İl Başkanı Hikmet Ayar ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize için tarihi bir günün arefesinde olduklarını belirtti. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, “Dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yarın ana ve baba ocağına geliyor. Cumhurbaşkanımızın memleketine yapacağı bu ilk ziyareti çok önemsiyoruz. Cuma akşamı başlayıp Pazar günü tamamlanacak bu programlara vatandaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun bütün herkesin bu programlara katılmalarını rica ediyoruz. Bu akşam Trabzon’a gelecek olan Cumhurbaşkanımız, Cuma günü (yarın) burada çeşitli programlara katılacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın Rize’deki ilk karşılaması saat 20.00’da Kendirli beldemizde yapılacak. Kendirli belediyemizi ziyaret edecek ve ardından Kendirlili hemşerilerimize bir konuşma yapacak. Burada hemşerilerimizin güzel bir karşılama yapmasını bekliyoruz” dedi.
 
Bu programın ardından Güneysu’daki evine gidecek olan Erdoğan’ın Cumartesi günü ise kendi babasının adını taşıyan Güneysu ilçesindeki Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesi’nin açılışını yapacağını kaydeden Karal “Sonra Cumhurbaşkanımız valilik önünde kendisine rekor oy veren hemşerileri ile buluşacak. Bütün hemşehrilerimizi o toplantıya katılmaya davet ediyoruz. Ardından Rize Valiliği ve Rize Belediyesi’nde toplantılara katılacak. Sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne geçerek burada 2014-15 eğitim sezonunun açılışını gerçekleştirecek. Ardından Rizeli sivil toplum örgütleri ve yetkililerle akşam yemeğinde bir araya gelecek. Sivil Toplum örgütlerinin katılımla yapılacak olan programda bütün katılımcılar Rize ile ilgili düşüncelerini iletebilecek. Ardından başka bir program gözükmüyor. Yapılacak olan bu programlar Rizemiz için hayırlı olsun. Türkiye’nin ilk Rizeli Cumhurbaşkanı olmasından dolayı kendisi ile gurur yaşıyoruz. Bu gururu hep beraber paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kendirli beldesine ziyareti dikkat çekiyor. Rize’nin Kendirli Beldesi 1982 Anayasası referandumuna yüzde 98 oranla ‘hayır’ oyu vererek Türkiye’de ilk kez adından söz ettirmişti. 1982 yılında referandum sonrası Beldede ‘Hayır’ oyu kullanılmasının üzerine beldeye asker gelerek evlerden silahlar toplanmış ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. 2010 yılında yapılan referanduma ise Belde halkının yüzde 97’si ‘evet’ oyu vermişti. Son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde belde halkının yüzde 98’i Erdoğan’a oy vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler