Brüksel'de Kılıçdaroğlu'na şok!

 Brüksel'de Başbakan Erdoğan'ı Beşşar Esed'le kıyaslayan Kılıçdaroğlu'na yanıt geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Erdoğan'la Esed arasında sadece ton farkı olduğunu söylemesine Avrupalı Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda tepki gösterdi. K

Brüksel'de Kılıçdaroğlu'na şok!

 

Brüksel'de Başbakan Erdoğan'ı Beşşar Esed'le kıyaslayan Kılıçdaroğlu'na yanıt geldi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Erdoğan'la Esed arasında sadece ton farkı olduğunu söylemesine Avrupalı Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda tepki gösterdi.
 
Kılıçdaroğlu, Hannes Swoboda ile yaptıkları ortak açıklamada Swoboda ayrıldıktan sonra Başbakan Erdoğan hakkında '51 kişinin katili' gibi sert ifadeler kullanmıştı. Bu ifadelerden daha sonra haberdar olan Swoboda, Erdoğan'ın siyasi olarak eleştirilebileceğini fakat halkına karşı terör uygulayan Esed'le kıyaslanamayacağını vurguladı.
 
CHP GERİ ÇEVRİLDİ
 
Söz konusu açıklaması üzerine CHP liderinin Swoboda ile yapacağı ve programda yer alan ikili görüşmeye gelmekten vazgeçtiği iddia edildi. Fakat Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet yine de görüşmenin yapılacağı protokol odasına geldi. Daha sonra görüşmenin Sosyalist Grup'un merkezinde yapılacağı söylendi. Buraya yönelen CHP heyeti ise görevliler tarafından geri çevrildi.
 
CHP İLE GÖRÜŞMEK İSTEMEDİLER
 
AP Sosyalist Grup kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Swoboda, Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'i kıyasladığı açıklamasından rahatsızlık duydu. Swoboda'nın, Sosyalist Grup bu konuda farklı görüşe sahip olduğu için tavır göstermek amacıyla Kılıçdaroğlu ile görüşmek istemediği belirtildi.
 
LOĞOĞLU: GÖRÜŞMEYİ BİZ İSTEMEDİK
 
Olayla ilgili açıklama yapan Faruk Loğoğlu, "Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları, özgürlükler bağlamındaki eksikliklere işaret etmek amacıyla Sayın Başbakan Erdoğan ile Suriye rejiminin başındaki Beşşar Esed arasında bir paralellik kurmuştur. Kurduğu bu paralelliğin Swoboda'da bir rahatsızlık yarattığını öğrendik." dedi.
 
Bu rahatsızlığı görüşmeye gittiklerinde Swoboda'nın yardımcıları tarafından kendilerine ifade edildiğini aktaran Loğoğlu, "Bu rahatsızlığın ifade edilmesinden sonra genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Swoboda ile görüşmenin uygun olmayacağını, bir yarar sağlamayacağını düşünerek görüşme mahallinden ayrıldık. Konu bundan ibarettir." diye konuştu.
 
"SWOBODA İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGI GÖSTERMELİ"
 
Loğoğlu, şöyle devam etti: "Bulunduğumuz çatı demokrasi, insan haklarını ama özellikle ifade özgürlüğünü savunan bir kurumdur. Dolayısıyla bu çatı altında herhangi bir anlamda ifade özgürlüğünün, 'şurası fazlaydı, burası eksikti tartışmalarının çok yararsız olduğunu, çok yanlış ve aykırı olduğunu; hele hele bir sosyal demokrat grubun başkanlığını yapan bu kadar deneyimli bir politikacıya yakıştıramadığımızı belirtmek isterim. İfade özgürlüğüne saygı duyulması gerektiğini ve bu saygının Sayın Swoboda dahil herkes tarafından gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz."
 
KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?
 
Bu sırada soruları cevaplandırmaya devam eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuşmuştu: 
"Reyhanlı'da ölen 51 kişinin katili Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. İstiyorsa gitsin Reyhanlı'da yurttaşlara sorsun. Hatay'da sorsun, Kırıkhan'da sorsun, Samandağ'da sorsun, İskenderun'da sorsun. O masum insanların ne günahı vardı- Kalkmış CHP'yi suçluyor, 'CHP, Esed rejimini destekliyor'. Hiçbir zaman baskıcı hiçbir rejimi desteklemedik. Tıpkı AK Parti hükümetini desteklemediğimiz gibi."
 
Esed ile Erdoğan'ın "baskıcı" olduklarını ve aralarında "ton farkı" bulunduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ne fark var aralarında demokrasi açısından" diye sormuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler