"Bizim yaptığımızı muhalefet hayal edemez"

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizim yaptıklarımızı muhalefet hayal bile edemez. Yaptıklarımız da yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.Eroğlu, AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, hükümetin yatırımlarını anla

"Bizim yaptığımızı muhalefet hayal edemez"

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bizim yaptıklarımızı muhalefet hayal bile edemez. Yaptıklarımız da yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.

Eroğlu, AK Parti Gümüşhane Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, hükümetin yatırımlarını anlatarak, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'ye dünyada en büyük 16. ekonomi arasında olmanın yakışmadığını ve kuru lafla milliyetçiliğin olmayacağını söyleyen Eroğlu, "Türkiye nereden nereye geldi. Türkiye'de siyasi iktidar olmazsa ülke bu noktaya gelemezdi. Hükümetimiz 12-13 yıldır iktidarda, bu istikrar sayesinde oldu. Siyasi istikrar olmazsa ekonomik istikrar da olmaz" diye konuştu.

Eroğlu,Türkiye'nin IMF'ye 23,5 milyar dolar borcunu ödedikten sonra 5 milyar dolarda borç vermenin hazzını yaşadığını, ayrıca Merkez Bankasının kasasını dövizle doldurduklarını belirterek, hükümetlerinden önce toplanan vergilerin ise büyük miktarının faize gittiğini kaydetti.

Hükümette bakanlıkların hizmet için birbiriyle yarıştıklarını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Bizim yaptıklarımızı muhalefet hayal bile edemez. Yaptıklarımız da yapacaklarımızın teminatıdır. Bizim anlayışımızda 'insanların en hayırlısı insana hizmet edendir" ifadesini kullandı.

Eroğlu, hükümetin yatırımlarının hızla devam edeceğini söyleyerek, şunları söyledi:

"Bizden önce yılda 3 tane tesis açılabiliyorken biz aynı parayla 350-400 tesis açıyoruz. Hizmette bakanlıklar birbiriyle yarışıyor. 'Susuz hiçbir yeri bırakmayacağız' dedik. Hatta bıyıklarım için iddiaya girmiştim Allah'a şükür bıyıklarımız da yerinde. Biz 76 şehre su götürdük. Allah nasip ederse Gümüşhane'ye de içme suyu sağlayacak olan Bahçecik Barajı projesi bitiyor. Hemen ihalesini yapacağız, bunun sözünü veriyoruz." 

Bakanlığının Gümüşhane'ye en fazla yatırım yapan bakanlık olduğunu, kente yaklaşık 2 milyar liralık yatırım yaptıklarını anlatan Eroğlu, bakanlığının 3 milyar 350 milyon fidanı da Türkiye'de toprakla buluşturduklarını dile getirdi.

Önümüzdeki genel seçimlerin önemine değinen Eroğlu, 300 yıldan beri Türkiye'yi bölmek, istikrarı bozmak ve AK Parti iktidarının önünü kesmek isteyenlere fırsat verilmemesini istedi.

Bakan Eroğlu, kongre öncesi Vali Yücel Yavuz'u, kongre sonrasında da Belediye Başkanı Ercan Çimen'i makamlarında ziyaret etti.

Eroğlu, Çimen'i ziyaretinden sonra belediyedeki bir toplantı salonunda kente yapılan yatırımlar hakkında gazetecilere bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset