"Bizi korumak kimin haddine"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2013 yılı bütçesine ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı. Konuşmasında Suriye sınırına yerleştirilecek patroitler, terör konusu ve dokunulmazlıklar hakkında konuşan Bahçeli, hükümeti de sert bir dille eleştirdi

"Bizi korumak kimin haddine"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2013 yılı bütçesine ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı. Konuşmasında Suriye sınırına yerleştirilecek patroitler, terör konusu ve dokunulmazlıklar hakkında konuşan Bahçeli, hükümeti de sert bir dille eleştirdi.

"BİZİ KORUMAK KİMİN HADDİNE"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye-Suriye sınırına patriot füze rampaları yerleştirilmesine ilişkin, "Bizi korumaya almak kimin haddinedir? Türkiye'nin, konuşturulacak füzelerle korunması demek, ciddiye alınmaması ve kuvvetinin küçümsenmesi anlamına gelmektedir. Biz korunmak için değil, savunma sistemine destek için Nato'ya başvurduğumuzu düşünmek ve inanmak istiyoruz" dedi.

"DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILMALI"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını isteyerek, "Milletvekili dokunulmazlığı mutlaka yeniden ele alınmalıdır. Bu bizim içtenlikle beklentimizdir. Dokunulmazlık güvencesi Türk milletine karşı olmayı, dağda teröristlerle kucaklaşmayı korumamalı ve bunun sığınağı olmamalıdır" dedi.

"HÜKÜMETİN EN BÜYÜK HANDİKAPI..."

Bahçeli, terör konusunu da gündemine alırken, hükümeti de sert bir dille eleştirdi. Bahçeli şöyle konuştu:

"Bölücü terör ilk olarak millet yapısında taviz istemekte, bu yolla yeni taleplerin önünü açmak ve çok yönlü bir Türkiye oluşturmayı amaçlamaktadır.

İkinci olarak tavizi milletten değil, ülkeden koparmak topraklarımızın ve insanımızın bir kısmını dahil ederek önce özerklik, ardından federasyon, ardından da bağımsız Kürdistan kurmayı hedeflemektedir. Hükümetin en büyük handikapı bölücü terör örgütünün istekleri karşılanırsa her şeyin düzeleceğine inanması olmuştur.

Barışın, kardeşliğin sözüm ona bu yolla sağlanacağı hesaplanmıştır. Böylesi bir düşüncenin çıkmaz bir sokak olduğunu göremediği gibi ikazları da dikkate almamıştır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler