"Birleşmiş Milletlerin yapısında adaletsizlik var"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Birleşmiş Milletlerin yapısında bir adaletsizlik var. Adaletsizliğin olduğu yerde, adalet beklenmez" dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen 6. B

"Birleşmiş Milletlerin yapısında adaletsizlik var"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Birleşmiş Milletlerin yapısında bir adaletsizlik var. Adaletsizliğin olduğu yerde, adalet beklenmez" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen 6. Boğaziçi Zirvesi'ne katıldı. 80 ülkenin siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla 9-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan 6. Boğaziçi Zirvesi, bu yıl "Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah" temasıyla düzenleniyor.

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ev sahipliğinde düzenlenen zirvenin Ulaştırma, Telekomünikasyon ve Bilişim Panelinin açılış konuşmasını yapan Bakan Yıldırım, Bileşmiş Milletlerin yapısına yönelik eleştiriler getirdi. Bakan Yıldırım, varlıktan zarar gelmez, ne gelirse yokluktan gelir diyerek, "Eğer adil paylaşım olsa o zaman savaşlar olmaz, kavga olmaz, insanlar kardeşliklerini daha da artırırlar. O yüzden dünyanın, dünyanın 196 ülkesi var. Bu 196 ülkenin Birleşmiş Milletler şemsiyesinde bir araya geliniyor, küresel sorunlar konuşuluyor. İnsanlığın, dünyanın çeşitli problemlerine çözüm üretilmeye çalışılıyor. Ama bunlar toplam dağıl ötesinde başka bir işe yaramıyor. Bu organizasyondan beklenen dünyanın hiç bir köşesinde bir huzursuzluk, karışıklık olmaması ve insanların kardeşlik içinde barış içinde yaşaması, terörün dünyanın başına bela olmamasını sağlaması beklenir. Ama böyle olmuyor. Neden olmuyor? Çünkü bu Birleşmiş Milletlerin yapısında bir adaletsizlik var. Adaletsizliğin olduğu yerde, adalet beklenmez. Bir ülke terörü artık devlet politikası haline getirebiliyor. Acımazsızca masum insanları, kendi vatandaşlarını katledebiliyor. Dünya buna seyirci kalıyor. Bu konu Birleşmiş Milletlere taşındığında beş biraderlerden biri ben karşıyım diyor bu işe ve bu katliama bütün dünya seyirci kalıyor. Sadece insanlar ölmüyor, insanlıkta ölüyor" şeklinde konuştu.

"DOĞU'DAKİ, GÜNEYDOĞU'DAKİ İLLERİMİZE POZİTİF AYRIMCILIK YAPTIK"

Konuşmasında 3. Köprü, 3. Havalimanı, Marmaray gibi projelere değinen Bakan Yıldırım Marmaray projesinin devlet kaynaklarıyla gerçekleştirilmeyerek, devlet kaynağın gelişmemiş olan bölgelerdeki projelere aktarıldığını dile getirdi. Yıldırım, " Dedik ki oradaki yollarda yapılacak, buradaki bu proje de yapılacak. Devletin kaynaklarında önceliği oraya verdik. Oradaki havalimanlarını, yolları, hastaneleri, okulları yaptık batıda da bu projeyi yaptık. Yani bir tarafa değil, bir taraf yoksulluk içerisinde kalsın, diğer tarafta alabildiğince arayı açsın demedik. Çünkü eğer barış, refah artacaksa bölgeler arasındaki gelişmişlik farkının önce ülkenizde sağlayacaksınız, sonra dünya da var mı yok mu bunun derdine bakacaksınız. Hizmetleri yaparken bölgesel farklılıkları en aza indirecek bir anlayışla yaptık. Doğu'daki, Güneydoğu'daki hatta o bölgemizdeki illerimize pozitif ayrımcılık yaptık. Çünkü onların yıllardan gelen alacakları vardı. Son zamanlarda sayısal uçurum denen olay bizim ortaya koyduğumuz uygulamalarla tamamen ortadan kaldırıldı" dedi.

Bakan Yıldırıma konuşmasının ardından Uluslararası İşbirliği Platformu İcra Kurulu Başkanı Cengiz Özgencil Yıldırım'a plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset