"Ben aynı sözleri Rize'de de söyleyeceğim!"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümle yapımı tamamlanan evlerin anahtar teslim töreninde konuştu.İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:    Muhalefet partilerinin çok çirkin şekilde istismar ettikleri bir meseleye değinmek istiyorum. Geçen

"Ben aynı sözleri Rize'de de söyleyeceğim!"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümle yapımı tamamlanan evlerin anahtar teslim töreninde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:   
 
Muhalefet partilerinin çok çirkin şekilde istismar ettikleri bir meseleye değinmek istiyorum. Geçen hafta Mardin’deydim. Toplu açılışlar yaptık. Midyat ağırlıklı Arap’tır, Kızıltepe Kürt kardeşlerimden oluşmaktadır. Biz hepsiyle de kucaklaşıyoruz.
 
Bizim için sıkıntı yok. Binlerde, on binlerce kişinin katıldığı törenlerle farklı bir heyecanı yaşadık. 10 yıldır kardeşliği daha da yürütmenin mücadelesindeyiz. Van’da, Kayseri’de, İstanbul’da samimiyetle karşılanıyoruz.
 
Mardinli kardeşlerimin Türkiye’deki çözüm atmosferinden dolayı çok heyecanlı olduklarını yerinde gördüm. Biz bu süreçte bizim karşımıza Türklükle Kürtlükle çıkılmasın. Her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız dedim orada. Aynı ifadeyi burada da söylüyorum.
 
Ana muhalefet partisinin genel başkanı bu sözleri Rize’de söyleyemezsin diyor. Farklı mekanlarda farklı şeyler söylemek istiyorsa Ana muhalefet partisinin başkanı aynaya baksın. Kılıçdaroğlu sıkıysa, samimiyse, dürüstsen ben bu ifadelerin aynısını Rize’ye gideceğim yakında orda da söyleyeceğim. Ben söylediğimde sen ne yapacaksın. Şanlıurfa’da ne söylediysem Rize’de de aynısını söyledim. Abdestimden şüphem yok ki namazımdan şüphe olsun.
 
HAKKARİ’DE BİR TANE  TÜRK BAYRAĞI SALLAYAMADIN
 
Kılıçdaroğlu sen partinin mitinginde Hakkari’de bir tane Türk bayrağı sallayamadın
Bunlarda dürüstlük yok
 
KİM GERÇEK MİLLİYETÇİ ORTAYA KOYACAĞIZ
 
Kızıltepe’de ayaklarımın altındadır dediğim milliyetçilik etnik kökene dayalı milliyetçiliktir. Yani ırkçılıktır, kibir, başkasını küçük görme anlamında milliyetçiliktir.
Biz 76 milyonu tek bir millet olarak görüyoruz.Bunu yeni anayasa teklifimizde de sunduk.Milliyetçilik, vatanseverlik, vatanperverlik, milliyetperverlik, ve bu milletin hizmetkarı olmaktır.
 
Salı günü grup toplantımızda bu meseleyi etraflıca ele alacağım.Kimin gerçekten milliyetçi olduğunu ortaya koyacağız.Muhalefet partilerinin çirkin ve cahilce millet kavramlarını istismar etmelerine izin vermeyeceğiz.Milliyetçilik slogan atmak değildir, millete hizmet etmektir, milletle gönül bağını kurmaktır

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler