'Ben 3 soru soracağım'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Afyonkarahisar mitinginde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu televizyonda tartışmaya çağırdı, "Meydanlarda 'Kaynağını nereden bulacaksın?' diye soracağına gel beraber, senin istediğin televizyon kanalında sor, ben

'Ben 3 soru soracağım'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Afyonkarahisar mitinginde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu televizyonda tartışmaya çağırdı, "Meydanlarda 'Kaynağını nereden bulacaksın?' diye soracağına gel beraber, senin istediğin televizyon kanalında sor, ben sana anlatayım. Vallahi ben üçten fazla soru da sormayacağım" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günün ilk mitingini Afyonkarahisar'da yaptı. Anıt Park önünde yaklaşık 8 bin kişiye hitap eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözünü yerine getirmek için 24 saat çalıştığını belirterek, "4 yılda bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, bütün evlerde huzur, bütün evlerde barış olacak" dedi. 
 
CHP'NİN TÜRKİYE RAKAMLARI
 
AK Parti iktidarının 13 yıldır ülkeyi yönettiğini ve bu süre içinde 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul yarattığını savunan Kılıçdaroğlu, "17 milyon insanımız var. 3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar. Bakın bunları verirken diyorlar ya 'Bu Kılıçdaroğlu nasıl hesaplamış?' Ben hesap uzmanıyım. Neyin ne olduğunu gayet iyi bilirim. 27.5 yıl devlete bu işin hesabını yaptım. Her kuruşun hesabını yaptık, her şeyi de çok iyi biliyoruz" diye konuştu.
 
Kendisine yönelik eleştirilerin rakamların yanlışlığına ilişkin olmadığının altını çizerek konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu, "Bana 'Doğruyu söylemiyor' diyemiyorlar. Ya ne diyorlar, 'Efendim onları düzeltecek kaynağı nereden bulacak?' diyorlar. Kaynağı bulacağım. AK Saray'a, kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim. Sözüm söz" dedi.
 
Kemal Kılıçdaroğlu ,konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Saraya gelince para var. 2 milyon Suriyeli'ye 5.5 milyar dolar para var. Yandaşlara, ihalelere para var, köşeyi dönenlere para var. Emekçiye gelince parayı nereden bulacaksın? Parayı bulacağım, hortumları keseceğim. Çok büyük paralardan söz etmiyoruz. Ramazan ve Kurban bayramlarında emekliye birer maaş ikramiye vereceğiz. Rakamı ne kadar emin olun, bütçenin yanında çok küçük bir rakam. Verecek miyiz vereceğiz. 'Nasıl vereceksin?' diyor. Adam gibi vereceğiz."
 
Emeklilerin Türkiye'nin kalkınmasına en büyük katkıyı yapan toplumsal grup olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, iktidarın emekliye refah payı uygulamasını kaldırdığını söyledi, “Ben ne diyorum, emekliye refahtan pay vereceğiz. Nokta. Kaynağı nereden bulacaksın? Eğer sen emekliye verilecek paranın kaynağını bulamıyorsan o koltukta niye oturuyorsun? İn o koltuktan. O koltuktan ineceksin. Ben emekliye, işçiye, köylüye hakkını vereceğim" diye konuştu.
 
ANKARA'DA TİYATRO OYNANDI
 
Afyonkarahisar mitinginde taşeron işçilere de ilgili kurumunda kadro sözü veren Kılıçdaroğlu, çağdaş köle sistemi olarak nitelendirdiği taşeron sisteminin kadrolu hale gelmesinin kaynağının kendi içinde yattığını söyledi. "Kaynak sıfır zaten" diyen CHP Lideri, taşeron olarak çalışan personelin maaşının bir aracı üzerinden zaten kamu kurumları tarafından ödendiğini söyledi. 
 
Kendisi 'taşeronu kaldırma' sözü verirken bugün Ankara'da bir tiyatronun oynandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
 
"Karayolu işçileri, taşeron işçileri dava açtılar. Dediler, 'Bizim taşeron işçisi olmamız gerekir. Normal, sendikalı diğer işçilerle aynı işi yapıyoruz. Hakkımızı istiyoruz.' Dava açtılar. Mahkemede kazandılar. Hükümet itiraz etti. Yargıtay da kararı onayladı. Yargıtay kararı elimde. Tarih ne? 25 Kasım 2011 tarihinde taşeron olarak çalışan karayolu işçilerinin oybirliğiyle kadroya atanması kararı verildi. Bugün tiyatro var. Neymiş, topluyorlar işçileri 'Size kadro vereceğiz.' Ne zamandan beri mahkeme kararını uygulamak lütuf olarak kabul edildi. İnsan biraz utanır. Şimdi ne diyorlar? 'Size kadro vereceğiz ama kazandığınız haklardan vazgeçeceksiniz.' Buradan o işçi kardeşlerime sesleniyorum, hiçbir hakkınızdan vazgeçmeyin. 8 Haziran'da halktan yana bir iktidar gelecek, bütün haklarımızı size verecek."
 
KAYNAĞI AÇIKLADI
 
Devletin elinde sopayla gezen bir organ olmaması gerektiğini belirterek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, çiftçinin de kan ağladığını söyledi. Yüzölçümü Konya'dan küçük olan Hollanda'nın tarım ürünü ihracatının 150 milyar dolar Türkiye'nin ise 12 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, 1.5 liraya mazotu nasıl vereceklerini anlattı. Türkiye'de iki Trakya büyüklüğünde tarım alanının son 13 yılda ekilemediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 
"Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisine satıyorlar. Mazotu çiftçi için 1.5 lira yapacağız. Çiftçinin ne ektiği, ne biçtiği belli, toprağı, dönümü belli. Ona isabet eden akaryakıtı 1.5 liradan vereceğim. Hemen itiraz 'Kaynağı nereden bulacaksın?' Ben de biliyorum petrol dışarıdan geliyor. Ben de biliyorum ona döviz veriyoruz. Petrol geliyor, rafineride işleniyor. Rafineri çıkış fiyatı 1.21 lira. Biz 1.5'ten vereceğiz. Zarar eden var mı? Yok. Onlar diyor ki 'Nasıl götüreceğiz malı.' Sen malı götüremeyeceksin kardeşim. Ben çiftçiye bu hakkı vereceğim."
 
İktidarın yakut, pırlanta, yatlara ve gemilere verilen mazotta vergiyi sıfırladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "İnsaf denen bir şey var. O nedenle söylüyorum her şeyin hesabını, kitabını yaptık" dedi.
 
Türkiye'de bugün 5 milyon vatandaşın kredi kartı ya da kullandığı krediler nedeniyle borç batağında olduğunu belirterek açıklamalarını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, son 10 yılda bankalara ödenen faizin 128 milyar dolar olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Hesabını kitabını yaptık. Borç batağındaki 5 milyon vatandaşımızın faizinin en az yüzde 80'ini sileceğim. Bunun devlete yükü sıfır" dedi.
 
TELEVİZYONDA TARTIŞMA ÇAĞRISI
 
Kaynak konusunda sık sık "Ey Kılıçdaroğlu parayı nereden bulacaksın?" sözleriyle Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından eleştirildiğini hatırlatan CHP Lideri, Başbakan Davutoğlu'na televizyonda tartışma çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 
"Meydanlarda Kaynağını nereden bulacaksın?' diye soracağına gel beraber, senin istediğin televizyon kanalında sen bana sor, ben sana anlatayım. Hiçbir zaman gocunmadım. Elbette bize soru sorulabilir, eleştiri de gelebilir. Çağdaş ve uygar bir ülkede yaşıyorsak ana muhalefet ve iktidar zaman zaman bir araya gelir, bütün milletin önünde uygarca tartışırlarsa, biz de tartışalım. Sen bana kaynağını sor, ben sana anlatacağım. Ben de sana 13 yılın hesabını soracağım, sen de bana anlatacaksın. Bunun için yürek gerekiyor. Geleceksin saygılı bir şekilde, uygar iki insan olarak tartışacağız. Hatta ilk soruyu sen sor. Bütün soruları sen sor. Vallahi ben üçten fazla soru da sormayacağım. En fazla üç soru soracağım. Sen istersen 50 soru, 60 soru sor. Çünkü artık bu ülke, yalan siyasetten, kavgadan, gerginlikten bıktı. Artık bu ülkenin temiz siyasete ihtiyacı var. Ahlaklı siyasete ihtiyacı var. Bizim aradığımız bu."
 
REFAH TABANA YAYILACAK
 
Ayonkarahisar'da aile sigortasını da anlatan Kılıçdaroğlu, asgari ücret üzerinden çay - simit hesabı yaptı, 1500 lira asgari ücret sözünü yineledi. 5 kişilik bir ailenin her öğünde bir simit bir de çay tükettiği takdirde 949 TL'lik asgari ücretten geriye 49 lira kaldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bunların büyüme modeli vicdansız büyüme modelidir" dedi.
 
Türkiye'de 2002 yılında nüfusun yüzde 1'inin toplam servetin yüzde 39'una sahip, 2014 yılında ise aynı grubun toplam yüzde 54'üne sahip olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “O, 54'lük kaynağı 39'a indireceğim. Refahı tabana yayacağım" dedi.
 
Afyonkarahisar'da polise 3 bin 600 gösterge sözü de veren Kılıçdaroğlu, tek bir şart öne sürdü, "Senden bir şey istiyorum, devletin ve hükümetin polisi olma, halkın polisi ol. Halk için çalış. Gençlerimiz çocuklarımız adı üzerinde delikanlı aşırılıklara kaçabilirler, sevecenle yaklaş, bunları kucakla" diye konuştu.
 
ESKİ SİYASET ÇÖPE
 
Türkiye'de artık eski siyaset anlayışını çöp sepetine attıklarını belirten CHP Lideri, hiçkimseyi etnik kimliği, inancı ve yaşam tarzından ötürü siyasete malzeme yapmayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, konuşmasını "Geleceğimiz, çocuklarımız, güzel Türkiyemiz için, barışımız için 7 Haziran'da sandığa gidip CHP'ye 'evet' dediğimizde yeni, yaşanacak bir Türkiye'ye 'merhaba' diyeceğiz" sözleriyle tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler