Beklenen açıklama yapılamıyor

 PKK'nın Türkiye'den çekilme kararını açıklayacağı basın toplantısını izlemek üzere gelen gazeteciler, Kandil Belediyesi'nde toplandı. Gazeteciler Zenger köyündeki peşmerge köyünü geçtikten sonra Kandil'e hareket ettiler. Açıklama sırasında gazetecilerin

Beklenen açıklama yapılamıyor

 

PKK'nın Türkiye'den çekilme kararını açıklayacağı basın toplantısını izlemek üzere gelen gazeteciler, Kandil Belediyesi'nde toplandı. Gazeteciler Zenger köyündeki peşmerge köyünü geçtikten sonra Kandil'e hareket ettiler. Açıklama sırasında gazetecilerin cep telefonlar kapanacak.
 
Gazeteciler basın toplantısının yapılacağı noktaya götürülmeyi beklerken, İnsansız Hava Araçları (İHA) Kandil üzerinde keşif yaptıkları haberi geldi. Bunun üzerine gazetecilerin basın toplantısı alanına geçişleri durduruldu.
 
KCK'li yetkililer konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmazken, gazetecilerin bekleyişi sürüyor.
 
Burada gazetecilere kısa bir açıklama yapıldıktan sonra Murat Karayılan ve KCK tam kadrosu Kandil'in başka bir alanında gazetecilere basın açıklaması yapacak.
 
ÇEKİLME YEMEĞİ
 
Gazetecilere verilen yemekte tavuk, pilav, salata ve meşrubat yer aldı.
 
Burada gazetecilere verilecek öğle yemeğinden sonra Kandil'in başka bir bölgesinde Murat Karayılan silahlı PKK'lıların Türkiye'den çekilmesiyle ilgili detaylı bir açıklama yapacak. Karayılan gazetecilerin sorularını da yanıtlayacak.
 
GECİKMENİN NEDENİ
 
Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) iddiasına göre Kandil'de yapılması beklenen çekilme toplantısı tehlikeye girdi.
 
Haberde şöyle denildi:
 
'Keşif yapan uçakların bugün Kandil üzerinde de keşif faaliyetlerine başlaması nedeniyle Kandil'in girişinde çok sayıda gazetecinin bekletildiği öğrenildi. Çok sayıda gazetecinin henüz basın toplantısının yapılacağı noktaya ulaşmaması nedeniyle de basın toplantısı gerçekleştirilemiyor. Toplantının bugün yapılıp yapılmayacağı şu an itibariyle netlik kazanmış değil. '

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset