BDP'li vekillerin tahliye talebi reddedildi

Diyarbakır'daki KCK ana davasında tutuklu yargılanan ve Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından tahliye talebinde bulunan BDP'li milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın başvurularını, savcılığın da tahliye görüşüne rağmen 5'inci Ağır Ceza Mah

BDP'li vekillerin tahliye talebi reddedildi

Diyarbakır'daki KCK ana davasında tutuklu yargılanan ve Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından tahliye talebinde bulunan BDP'li milletvekilleri Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan'ın başvurularını, savcılığın da tahliye görüşüne rağmen 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi reddetti.

Bugün 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi savcısı da Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Kemal Aktaş hakkında mahkemeye sunduğu mütalaada tahliye taleplerinin reddedilmesini istedi.

BALBAY'IN TAHLİYESİ UMUT OLMUŞTU

Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin tutuklu Milletvekili Mustafa Balbay hakkında verdiği karardan sonra Diyarbakır Barosu, BDP'li tutuklu milletvekilleri Selma Irmak (Şırnak), Faysal Sarıyıldız (Şırnak), İbrahim Ayhan (Şanlıurfa), Gülser Yıldırım (Mardin) ve Kemal Aktaş'ın (Van) tahliye edilmeleri için Diyarbakır'da yargılandıkları 5 ve 6'ncı Ağır Ceza Mahkemelerine başvuruda bulunmuştu.

İLK RET MAHKEMEDEN

Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı tutuklu milletvekilleri Gülser Yıldırım ile İbrahim Ayhan hakkında mahkemeye sunduğu mütalaada Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay hakkındaki kararına atıfta bulunup, uzun tutukluluk süresi ve Yıldırım ile Ayhan'ın seçilmiş kişi olduğu gerekçesiyle tahliye talebinde bulundu.

1 ÜYE, MUHALEFET ŞERHİ KOYDURDU

Savcının talebini bugün değerlendiren Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, milletvekilleri Gülser Yıldırım ile İbrahim Ayhan'ın tahliye taliplerini reddetti. Mahkeme kararı 2'ye kar 1 oy çokluğuyla aldı. Karara bir üyenin muhalefet şerhi koyduğu öğrenildi. Terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla Gülser Yıldırım 15 yıla kadar, İbrahim Ayhan ise 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

SAVCI TAHLİYELERE RET İSTEDİ

Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız ve Kemal Aktaş hakkında savcı mahkemeye bugün sunduğu mütalaada 3 milletvekilinin tahliye taleplerinin reddedilmesi yönünde talepte bulundu.

"BALBAY HAKKINDA VERİLEN KARAR SADECE BALBAY'I BAĞLAR"

Savcı, mütalaasında Anasaya Mahkemesi'nin Mustafa Balbay hakkında verdiği kararın bireysel başvuruda bulunduğu gerekçesiyle sadece Balbay'ı bağladığını belirterek, 3 milletvekilinin tahliye taleplerinin reddedilmesini istedi.

Mahkeme, savcının 3 milletvekili talebini önümüzdeki günlerde değerlendireceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler