BDP'li Demirtaş: Trabzon'a da gideceğiz

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fethullah Gülen'in Pensilvanya'dan 2 beddua ile ortalığı karıştırdığını, yarın da CHP'ye beddua edeceğini öne sürdü.Fehtiye'de HDP seçim bürosuna yönelik olayları değerlendiren Demirtaş, "Bu ülkenin her karış toprağı

BDP'li Demirtaş: Trabzon'a da gideceğiz

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fethullah Gülen'in Pensilvanya'dan 2 beddua ile ortalığı karıştırdığını, yarın da CHP'ye beddua edeceğini öne sürdü.

Fehtiye'de HDP seçim bürosuna yönelik olayları değerlendiren Demirtaş, "Bu ülkenin her karış toprağı ortak vatandır. Fethiye kimsenin babasının malı değil. Trabzon'da da Fethiye'de de olacağız "dedi.

Demirtaş, Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 2 bin 500 kişiye hitap etti. Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Kars’ın herhangi bir sokağını birlikte gezmeyi önerirken şöyle dedi:

"Eğer çizme giymeden, paçalarını katlamadan Kars’ın sokağında dolaşabilirsen ben sana teşekkür edeceğim. Yok eğer Kars’ın sokaklarında çamura saplanırsan Diyarbakır Belediyesi'nden çekici isteyeceğim, seni kurtaracağım. Söz veriyorum. Eğer Kars’ın çamurlarından çıkamazsan Kağızman’dan, Digor’dan hemen yardım isteyeceğiz, seni o çamurdan kurtaracağız. Bizim belediyemiz 'Çamur belediyesi', 'Zübük belediyesi' değil. halk belediyesidir. Bunlar, iktidar hükümet anlayışlarını halk üzerine kurmamışlar. Kafa ticarete çalışıyor. Ticaretin de doğrusuna dürüstüne değil ayakkabı kutusuna, çelik kasalısına kafaları çalışıyor."

PARALEL YAPIYI DEĞERLENDİRDİ

Paralel yapı iddialarına da değinen Selahattin Demirtaş muhalefet ve iktidar partilerinin halk için siyaset yapamadığını öne sürdü. Cemaatin kuyruğuna takılanın cennete, iktidara gideceğini zannettiğini öne süren Demirtaş, olanlardan hiç ders alınmadığını bildirdi. Demirtaş, şöyle devam etti;

"Tayyip Erdoğan, 11 yıl takıldı onun kuyruğuna. 11 yıl sonunda hoca onu ne yaptı? Gördünüz oradan Pensilvanya'dan iki beddua salladı, ortalığı ne hale getirdi. Şimdi ana muhalefet partisi de onun kuyruğuna takılmış. Bugün onlara dua ediyor. Geçmişte AKP’ye dua ediyordu hoca, yarın da CHP’ye beddua edecek. Göreceksiniz aynı bedduaları, CHP'ye yapacak. Ama bunlara müstahaktır. Bakın AKP de, CHP de hak ediyorlar. Çünkü halka güvenme, halkın elini tutma, halkın yüreğine, inancına sarılma yerine gidip orada Pensilvanya’da cemaate, Amerika’ya sarılırsan, İsrail, İngiltere’nin, para babaları, holding sahipleri, medya patronlarının peşinden koşarsan işte seni bu hale getirirler. Halka güvenmemenin cezasını çekiyorlar. Halka güvenmemenin kepazeliğini yaşıyorlar. Daha fazla yaşasınlar, inşallah beter olurlar, beter."

TRABZON'DA DA OLACAĞIZ

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde HDP'ye yönelik saldırılara değinen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, birilerinin BDP ve HDP'nin yürüyüşünden rahatsız olduğunu anlatırken şöyle konuştu:

"Biz gelince faşizm bitecek, elbette rahatsız olacaklar. Faşistlere boyun eğmeyeceğiz. Başbakan 'Çete, paralel devlet değilim' diyorsa, eğer 'Anayasa, kanunlar Başbakan olarak beni de bağlıyor' diyorsa, o kaymakamı o emniyet müdürünü derhal görevden alması lazım. Bu rezalet ve kepazeliğin hesabını sorması lazım. Fethiye Kaymakamı, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü; siyasete meraklıysanız hodri meydan kardeşim gelin girin siyasette, boyunuzun ölçüsünü görelim. Devletin üniformasını giyip, milletin vergileri ile maaş alıp partimizi durdurmaya çalışırsan buradan açık çağrı yapıyorum; Eğer polis Kaymakam, Emniyet Müdürü bizzat bizim partimizin tabelasını indirirse, halk kendisini koruyacak. Herkes aklını başına alsın. Bu ülkenin her karış toprağı ortak vatandır. Fethiye, kimsenin babasının malı değil. 3-5 kepaze, it sürüsünün hiç değil hiç. Biz Fethiye'de de, Trabzon'da da, Kars'ta da olacağız. Amed'in meydanında, Van'da da, Hakkari'de, Antalya'da da olacağız. Meydanı it sürülerine bırakmayacağız. 'İt ürür kervan yürür' diyeceğiz. Zulümde en kralınız Kenan Evren'di. Gidin bakın ne haldedir, görün."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset