Bayraktar'ın istifasına Trabzon'da muhalefet ne diyor?

Son günlerde Türkiye gündemine damgasını vuran yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından bugün çok önemli gelişmeler yaşandı.Yapılan operasyon kapsamında sabah saatlerinde istifalarını açıklayan Ekonomi Bakanı zafer çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer güle

Bayraktar'ın istifasına Trabzon'da muhalefet ne diyor?

Son günlerde Türkiye gündemine damgasını vuran yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından bugün çok önemli gelişmeler yaşandı.

Yapılan operasyon kapsamında sabah saatlerinde istifalarını açıklayan Ekonomi Bakanı zafer çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer güler Bakanlıktan istifa ettiklerini açıkladılar. Öğlen saatlerinde ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Ak Parti Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar Bakanlıktan ve Milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı.  

Yaşanan bu gelişme Trabzon’da da büyük yankı buldu. CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan olaya çok sert bir şekilde yaklaşırken, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ise daha ılımlı açıklamalarda bulundu.   

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yaptığını bulduğunu ifade ederek şu açıklamalarda bulundu;

İNTİHAR ETMESİNİ BEKLİYORDUK

Biz Erdoğan Bayraktar’ın aslında intihar etmesini bekliyorduk ama o istifa etti. Türkiye çok bakanlar görmüştür. Ama bu siyasi iktidar döneminde dünyanın en büyük 3 yolsuzluk olayından ikisine Türk hükümeti imza atmıştır. Biri deniz feneridir diğeri bu olaydır. Yolsuzlukta oluşan rakamlar dünyanın en yüksek rakamlarıdır.

BU SİYASİ İKTİDAR TUZU KOKUTTU

Erdoğan Bayraktar devletin gücünü kullanarak çok acımasız davranmıştır. Kendinden olmayanları ötekileştirmiştir. Bunun en son örneğini bunu biz her platformda söyledim ben. Seçimde dağıttıkları 40 bin kolinin kaynağını açıklayamamıştır. Bunlar en küçük ayaklarıdır. Bakanın oğlu babası adına tahsilatçılık yapmıştır. Tuzu kokutmuştur bu siyasi iktidar. Ve Erdoğan Bayraktar istifa ederek kendini kurtaracağını zannetmesin. Önce çıkıp hesabını verecek. Aklanacak Türkiye halkının huzurunda. 

TRABZONLU DURUŞU GÖSTERDİ

Ama milletvekilliğinden istifa etmesi de çok önemlidir. Şu anlamda önemlidir. Yine orada bir Trabzonlu duruşu göstermiştir. Ama maalesef Erdoğan Bayraktar Bakanlığını iyi kullanamamıştır. Bir bakanlık devlet anlayışı ile yönetilir. Bunu kafasına göre yönetmiştir. Erdoğan Bayraktar’ın bakanlığı yolsuzluklarla anılan bir bakanlık olmuştur.

YAĞTIĞINI BULMUŞTUR

Tüm yolsuzluk hortumlarının temel kaynağı bu bakanlıktır. Bu yüzden Erdoğan Bayraktar yaptığını bulmuştur. O intihar etmesi gerekir istifa ettiyse az bir şeydir bu. Çünkü bizi de Trabzonlu olarak rezil etmiştir. İki – üç ay önce bizim sorularımıza cevap vermeyen Erdoğan Bayraktar’ın bu şehirde nasıl dolaşacağını merak ediyorum. Allah kimseyi de onun durumuna düşürmesin. İstifa etmesi geç de olsa doğru bir olaydır. İnsanlar daha küçük olaylarda dünyada örnekleri var intihar ettikleri görülüyor. İstifa etmekte bir erdemdir. Hatasını bilip çıkıp milletten özür dileyecek. Ağızından Allah kelimesini bırakmayanların tapmış oldukları şeyin dolar olduğunu herkes görmüştür."

 

MHP TRABZON İL BAŞKANI MUAMMER DEMELİNİN AÇIKLAMALARI 2. SAYFADA

 

 

MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli istifa eden diğer bakanların sadece bakanlıktan istifa edip Milletvekilliğinden istifa etmeyerek dokunulmazlık zırhını tekrar giydiklerine dikkat çekerek, Bakan Erdoğan Bayraktar’ın ise hem bakanlıktan hem de milletvekilliğinden istifa ederek yargı yolunu açtığını ve bir Trabzonlu duruşu sergilediğini söyledi.

Muammer Demeli açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;   

GECİKMİŞ BİR İSTİFAYDI

Erdoğan Bayraktar istifa etmeden önce iki bakan istifa etti. Zafer Çağlayan ve Muammer Güler istifa ettiler. İstifa ederken de şu ifadeleri kullandılar. Biz yapılan yolsuzluklardan dolayı Bakanlıktan istifa ediyoruz. Ama milletvekilliğinden istifa etmediler. Yani dokunulmazlık zırhına tekrar büründüler. Bana göre gecikmiş bir istifaydı. Gecikmiş adalette adalet değildir. Bu bir gerçek. Muammer Güler istifa ederken kendini koruyacağı değişiklikleri yaparak istifa etmiştir.

TRABZONLU’YA YAKIŞIR BİÇİMDE…

Bu arada Trabzonlu Sayın bakanımız Trabzonlu’ya yakışır bir biçimde “madem benim adım yolsuzluklar üzerinde konuşuluyor” diyerek bakanlıktan istifa ediyorum dedi. Ama bu arada da ben milletvekilliğinden de istifa ediyorum diyerek yargının önünü açıyorum dedi. Tabi onun içinde gecikmiş bir adalet var. Keşke bunu ilk gün söyleyebilseydi, ama söylemedi. Biz diyoruz ki düne kadar bu üç bakanı savunuyordu. Dün Pakistan’da beraber olduğu bakanlar hakkında hiç konuşmadı. Hala bunun bir küresel güç olduğunu bunun bir siyasi mühendislik olduğunu, hala bir şeylerin altına saklanmaya çalışıyor. Çok yanlış. Adalet gecikince adalet olmaktan çıkıyor. Sayın başbakan çıkarak adam gibi söylemelidir. Bakanlar istif etmelidirler ve yargılanmalıdırlar.

BİZ BUNUN ÖRNEĞİNİ YAŞADIK

Bunun bir örneğini biz 1999’da yaşadık. Sayın Genel Başkanımız, Trabzon Milletvekili Koray Aydın’la böyle bir süreç ortaya geldiğinde söylemiş olduğu sözler ortadaydı. Sayın Bakanımız da Genel başkanımızın talimatıyla istifa etmişti. Bakanlıktan istifa ettiği gibi Milletvekilliğinden de istifa etmiştir ve yargılanmanın önünü açmıştır. Yüce Divan’da yargılanmıştır. Hiçbir kimseye nasip olmayacak şekilde beraat etmiştir.

ÖNCE İÇİNDEKİ PİSLİKLERİ TEMİZLEYECEK

Sayın başbakan bugün ki konuşmasında bu konuya değinebilme cesaretini hala gösteriyor. Önce içindeki pislikleri temizleyecek. Bunun ötesi berisi yok. Biz bu konuda çok sert muhalefet yapmadık, sonucu bekledik. Ak Parti hükümetinin ne yapacağını bekledik. Ak Parti hükümeti yürütmeyi elinde tutarken, yargıda benim elimdedir diyerek bir hegemonya kurmaya çalışıyor. Ama bu hükümet yargı ve yürütmenin çok farklı iki kurum olduğunun hala bilincinde değil. Ama bugün yargı Allah’ın adaletini tecelli ettiriyor. Biz buna inanıyoruz.

MUHALEFET Mİ O PARALARI ORAYA KOYDU?

Şimdi soruyorum. Muhalefet mi o paraları oraya koydu? O kasaları muhalefet mi koydu? İnsanlara bu paraları bölüştürürken muhalefet mi görüntüledi? Kim yaptı bunları? Küresel güçler mi yaptı? Yaptılar da olmayan bir şeyi mi yaptılar?

KENDİNİZİ BİR KEZ DAHA YARGILAYIN

Bu güne kadar Ak Parti’ye oy veren kardeşlerime buradan sesleniyorum. Kendinizi bir kez daha yargılayın. Biz Ak Parti’ye bu milletin refahı ve huzuru için oy verdik. Ama gördüğümüzü tek şey Ak parti hükümetinin yaptığı yolsuzluk ve hırsızlık. Ben şuna inanıyorum. Sayın Bakanımızın bu gün ki istifası çok anlamlıydı. Bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ederek, ondan sonra söylediği sözler çok önemlidir. Ben Bakanlıktan ve Milletvekilliğinden istifa ediyorum. İmarların ve imar planlarının tamamen emrini Başbakan’dan aldım. Yaptığım her iş onun emri ile olmuştur. Ben bugün istifa ediyorsam o da istifa etmelidir. Bu ancak bir Trabzonlu’ya yakışır bir dik duruştur. 

Emrah Paça / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset