Bayraktar'dan iddialara yanıt!

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın avukatı Fatih Erdöl, müvekkilinin ifadelerinin cımbızla ayıklanıp, yeni manalar icat edilmesinin, beyhude bir çabanın eseri olmanın ötesine geçemeyeceğini bildirdi. Erdöl, yazılı açıklamasında, son günl

Bayraktar'dan iddialara yanıt!
Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın avukatı Fatih Erdöl, müvekkilinin ifadelerinin cımbızla ayıklanıp, yeni manalar icat edilmesinin, beyhude bir çabanın eseri olmanın ötesine geçemeyeceğini bildirdi.
 
Erdöl, yazılı açıklamasında, son günlerde çeşitli basın yayın kuruluşlarınca müvekkili Bayraktar'a yönelik sistematik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü savundu.
 
İFTİRA SUÇU İŞENMİŞTİR
 
Anayasal düzende yer alan "haberleşmenin gizliliği", "özel hayatın gizliliği" ve "soruşturmanın gizliliği" ilkelerinin müvekkilinin özel görüşmelerinin yayınlanarak ayaklar altına alındığını ileri süren Erdöl, "Aynı çevreler tarafından müvekkilimin masumiyet karinesi ihlal edilmiş, halihazırda süren soruşturmada adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçu işlenirken, müvekkilimin zikretmediği hususlar sanki söylemiş gibi manşetlere taşınarak, iftira suçu işlenmeye devam edilmiştir" ifadelerini kullandı.
 
Bayraktar'a yöneltilen bu saldırıların sorumlularına karşı ivedilikle gerekli hukuki yollara başvurulduğunu belirten Erdöl, habercilik yayın ahlakına uymayan haberlerle ilgili mahkemelerden "erişimin engellenmesi" kararları alındığını ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirdi.
 
HAYALİ SENARYOLAR VE ALGI OPERASYONU
 
Toplum mühendisliği yaparak masum insanlar ve görevleri üzerinden rant sağlamaya çalışan bu odakların, orman yangınlarından bile medet umar hale geldiğini dile getiren Erdöl, şunları kaydetti:
 
"Malum şirketin başvurusu dahi olmamasına rağmen sanki telefon üzerinden onay alındıktan müvekkilim yüzünden doğa katliamı yapıldığı izlenimi yaratılmıştır. Hayali senaryolar çok büyük bir algı operasyonunun içine monte edilmiş ve bu senaryolar sanki gerçekmiş gibi kamuoyuna servis edilmiştir.
 
Müvekkilime görevi gereği gelen rutin taleplerin değerlendirilmesi de sayın müvekkil tarafından hukuki bakış açışıyla gerçekleşmiş, hukuka aykırı taleplerin tamamı olumsuz neticelenmiştir. Hal böyleyken sayın müvekkilin ifadelerini cımbızla ayıklayıp, yeni manalar icat etmek beyhude bir çabanın eseri olmanın ötesine geçememektedir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset