Başörtülü Milletvekilleri geliyor

 Yeni dönemde başörtülü milletvekillerinin de Meclis 'e gireceğine kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti, MHP, BDP'nin başörtülü aday göstereceği kesin gibi. 'Yeni' CHP de her an sürpriz yapabilir. AK Parti'de aday adayları hazır bile. Kulislerde konuşulan is

Başörtülü Milletvekilleri geliyor

 

Yeni dönemde başörtülü milletvekillerinin de Meclis 'e gireceğine kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti, MHP, BDP'nin başörtülü aday göstereceği kesin gibi.
 
'Yeni' CHP de her an sürpriz yapabilir. AK Parti'de aday adayları hazır bile. Kulislerde konuşulan isimler ise şöyle: Ayşe Böhürler, Prof. Dr. Ümit Meriç, Lale Ersoy, Sema Kırcı, Özlem Topal, 'âkil insanlar' listesinden Fatma Benli ve Sibel Eraslan. İşte Ömer Şahin'in haberinden bir bölüm...
 
"AK Parti, MHP ve BDP'nin bu dönemde başörtülü adaylar göstereceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. 'Yeni' CHP gösterirse de şaşırtıcı olmaz. Nerden baksanız toplumun önemli bir kesimi başörtülülerden oluşuyor. Güçlü oy tabanı var. AK Parti'de isimler şimdiden konuşulmaya başlandı bile. AK Parti'de kabarık bir liste olsa da belirli isimler üzerinde yoğunlaşma yaşanıyor. İyi eğitimin yanı sıra siyaset deneyimi olan isimlerin şansı daha yüksek görülüyor.
 
AK Parti MKYK'da 6 başörtülü kadın bulunuyor. Bu isimlerden Lale Ersoy, Sema Kırcı ve Necla Hattapoğlu uzun zamandır parti yönetiminde. Başbakan Erdoğan'ın güvenini kazanan bu isimler bir adım önde. Son MKYK seçiminde en yüksek oyu alarak ilk kez MKYK'ya giren Hasibe Özlem Çepni'nin de Konya'dan aday gösterilebileceği konuşuluyor. AK Parti Kadın Kolları yönetiminden Selva Çam, Betül Keskin ile İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Topal da şansı yüksek görülen diğer isimler.
 
Başörtüsü yasağına karşı giriştiği hukuk mücadelesiyle bilinen ve geçen yıl İnsan Hakları Kurul üyeliğine atanan Avukat Fatma Benli'nin milletvekilliğine banko gözüyle bakılıyor. Benli, 'âkil insanlar' listesine de girmişti. Yine 'âkil insan' listesinde yer alan gazeteci-yazar Sibel Eraslan ile yıllarca AK Parti'de başörtülü denince akla ilk gelen kişi olan Ayşe Böhürler ile Prof. Dr. Ümit Meriç de adları geçen diğer isimler." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler