Başkomutan Erdoğan Başkanlık yapacak!

Çankaya Köşkü’ndeki devir-teslim töreni ve yeni kabinenin açıklanmasının ardından gözler 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına çevrildi. Anıtkabir’de başlayacak ve gün boyu sürecek törenlere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Başkomutan” sıfatıyla başkanlık

Başkomutan Erdoğan Başkanlık yapacak!

Çankaya Köşkü’ndeki devir-teslim töreni ve yeni kabinenin açıklanmasının ardından gözler 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına çevrildi. Anıtkabir’de başlayacak ve gün boyu sürecek törenlere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Başkomutan” sıfatıyla başkanlık edecek.

ANITKABİR’E ZİYARET

Zafer Bayramı kutlamaları önceki yıllarda olduğu gibi Anıtkabir’deki törenle başlayacak. Aslanlı Yol’da yürüyecek korteje, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek. Kortejde, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlar da hazır bulunacak. Erdoğan, Atatürk’ün mozolesine çelenk koyduktan sonra Misak-ı Milli Kulesi’nde özel defteri imzalayacak. Anıtkabir’den sonraki durak Çankaya Köşkü olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde devlet erkânı ile diplomatik misyon temsilcilerinin kutlamalarını kabul edecek. Ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde geçit töreni gerçekleştirilecek.

KÖŞK’TE RESEPSİYON

Saatler 20.00’yi gösterdiğinde ise kutlamaların adresi bir kez daha Köşk olacak. Erdoğan çifti, 30 Ağustos Resepsiyonu’na ev sahipliği yapacak. Resepsiyon için davetiyeler, Köşk ekibi tarafından 1 ay önce hazırlanmıştı. Davetiyeler, “A protokol” olarak bilinen siyasiler, yüksek yargı.

FEYZİOĞLU RESEPSİYONA KATILMAYACAK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde bugün yapılacak 30 Ağustos Resepsiyonu’na, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da davet edildi. Resepsiyon için davetiyeler 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde hazırlanmıştı. O tarihte henüz yeni Cumhurbaşkanı seçilmediği için davetiyeler ilk kez isim belirtmeden “Türkiye Cumhurbaşkanı ve eşi” ifadesiyle basıldı. Davetiyeler “A protokol” olarak bilinen siyasiler, yüksek yargı organları ve askeri temsilcilere iletildi. Bu isimler arasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da yer aldı. Feyzioğlu, bugün yapılacak resepsiyona katılmayacağını söyledi.

KILIÇDAROĞLU KÖŞK’E GİDİYOR

Meclis’te, yemin töreninde yaşanan gerginliğin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında ilk resmi temas bugün gerçekleşecek. CHP’den yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bugün Anıtkabir’de düzenlenecek törene katıldıktan sonra, Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ndeki kabul töreninde de hazır bulunacak. CHP Lideri’nin bu buluşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni görevinden dolayı başarılar dilemesi de bekleniyor. Kılıçdaroğlu akşamki resepsiyona ise katılmayacak. MHP Lideri Devlet Bahçeli ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Dumlupınar’da kutlayacak; Çankaya Köşkü’nün ev sahipliğindeki törenlerin hiçbirine katılmayacak. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da daha önce olduğu gibi resmi törenler sırasında Ankara’da bulunmayacak. HDP’den törenlere temsilcilerin katılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset