"Başkanlık sisteminden yanayız"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Biz başkanlık sisteminden yana tercihte bulunan bir hükümetiz, partiyiz. Niye bunu istiyoruz? Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var. İstikrar her zaman önemli ama özellikle iddialı bir ülkeyseniz önemli hedeflere hızlı bir şek

"Başkanlık sisteminden yanayız"

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Biz başkanlık sisteminden yana tercihte bulunan bir hükümetiz, partiyiz. Niye bunu istiyoruz? Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var. İstikrar her zaman önemli ama özellikle iddialı bir ülkeyseniz önemli hedeflere hızlı bir şekilde ulaşmanız gerekiyorsa, yönetimde istikrar çok daha fazla önem taşıyor. Ekonomik hedefler açısından olsun, çözüm süreci bakımından olsun, dış politikada etkinlik bakımından olsun biz başkanlık sisteminin ve yönetimde istikrarın çok daha yararlı olacağına inanıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset