Başbakan’ın sözleri kadınları ikiye böldü

Ankara Kızılcahamam toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öğrenci evleriyle alakalı yapmış olduğu konuşmasına Trabzon siyasetinde yer  alan kadınlardan sert tepki geldi.BAŞBAKANA SERT SÖZLERBaşbakanın imam nikahlı evlerin kontrol edilmesini

Başbakan’ın sözleri kadınları ikiye böldü


Ankara Kızılcahamam toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öğrenci evleriyle alakalı yapmış olduğu konuşmasına Trabzon siyasetinde yer  alan kadınlardan sert tepki geldi.

BAŞBAKANA SERT SÖZLER

Başbakanın imam nikahlı evlerin kontrol edilmesini isteyen CHP Kadın kolları Trabzon İl başkanı Hava Olcayto, “13 yaşında kızlar 60 yaşında kocaları var”dedi.

MHP DESTEKLEDİ

Başbakanın açıklamalarına destek veren MHP Kadın Kolları Trabzon İl Başkanı Nilgün Çelikhan, “Başbakan haklıdır fakat ifade hatası yapmaktadır”dedi. DSP’nin İl Başkanı Hadiye Solmaz ise bu ülkede her geçen gün bir kadın tecavüze uğruyor bunu durdurulması gerektiğini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam toplantısında üniversite öğrencilerinin kızlı erkekli kiraladığı evlere yönelik önlemler alınmalı ifadesinin ardından yurt genelinde öğrenci evleri tartışılmaya başlandı. Başbakanın açıklamalarını Trabzon’da siyaset yapan kadın siyasetçiler yorumladı. MHP Trabzon İl Kadın kolları başkanı haklı bulurken CHP Kadın Kolları il başkanı sert sözlerle eleştirdi. DSP’nin kadın il Başkanı ise Başbakanın kadınları neden sürekli gündemde tutuyor? Sorusunu sorarken AK Parti Kadın Kolları İl başkanı genel başkanına destek verdi. Başbakana hak veren fakat üslubunun yanlış olduğunu ifade eden MHP Trabzon Kadın Kolları İl Başkanı Nilgün Çelikhan, “Başbakan düşüncelerinde haklıdır. Fakat ifade tarzı yanlıştır. Çünkü burada bahsetmiş olduğu konu apart türü yerlerden bahsetmektedir. Yapmış olduğu açıklama sanki Türkiye’de bulunan tüm öğrenci evlerinde fuhuş yapılıyor muş gibi hedef gösterilmiştir. Siz seçme yaşını 18’e çekiyor gençlere oy kullandırıyorsunuz fakat dönerek sizler evde tek kalamazsınız söylüyorsunuz buda manidar bir açıklamadır. Başbakanın açıklamalarını özel hayata müdahale olarak bulmuyorum fakat tekrara söylüyorum ki bu ifade şekli yanlıştır.”şeklinde konuştu.

İMAM NİKAHLI EVLERE BAKSIN

Türkiye’de neden hem kadın bir yerele monte edilerek kullanılmaya çalışıldığını pek anlamadığını belirten CHP Trabzon Kadın Kolları İl Başkanı Hava Olcayto, “baktığınız zaman ülkemizin her aşamasında kadın bir yerlere malzeme edilmeye çalışılıyor. Türkiye’de siyaset ve Din hem kadınların üzerinden güdülüyor. Öğrenci evlerinin kollanmasını söyleyen başbakana acaba 13 yaşında imam nikahı ile 60 yaşındaki adamlar ile yaşıyor. Bunları da kontrol edecek mi? Merak konusudur. Kendi bakanı Hüseyin Çelik’in gayri meşru bir ilişkiden dünyaya gelen bir çocuğu var. Acaba bu bakanında evini kontrol edecek mi? Sayın başbakan bilmelidir ki bu ülkede 14 bin genç kız kayıp ve hala daha bulunamamakta. Önce bu kızlarımızı bulsun bıraksın kız öğrencileri düşünmeyi” dedi.

BAŞBAKAN HAKLIDIR

Trabzon siyasetinin tek kadın il başkanı DSP İl başkanı Hadiye Solmaz, “Başbakan öğrencilerin üzerinden elini çekmelidir. Gençlerimizi siyasi emellere mal ederek onları köreltmemelidir. Herkes şunu iyi bilmelidir ki bu ülkenin en büyük sorunu tecavüze uğrayan kadınlardır. Ama bu kadınları gündeme getiren yok. Bu kadınların tecavüze uğrayan etkenleri ortadan kaldırsın yeter. Bizler hala daha erkeklerin zulmünden kaçamayan kadınlarımız var olduğundan haberdarız ve buna bir önlem alamıyoruz.”şeklinde konuştu.

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Hava Gümüş, “Başbakanımız yapmış olduğu açıklamalarda sonuna kadar haklıdır. Sonuçta bende bir kız annesiyim. Bu nedenle bende kızımın rahat bir ortamda okumasını isterim. Başbakanımız bu konuda desteklenmesi gereklidir. Çocuklarımıza daha uygun bir ortam sağlanmalı” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset