Başbakan'ın Dünya'ya Tepkisi Sürüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de 100 bini aşkın insanın öldürüldüğünü ancak dünyanın ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin bu duruma tepkisiz kaldığını belirterek "Dünya nerede'BM Güvenlik Konseyi nerede'Biz konuştuğumuz zaman 'sana mı

Başbakan'ın Dünya'ya Tepkisi Sürüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de 100 bini aşkın insanın öldürüldüğünü ancak dünyanın ve Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin bu duruma tepkisiz kaldığını belirterek "Dünya nerede'BM Güvenlik Konseyi nerede'Biz konuştuğumuz zaman 'sana mı kaldı sen niye konuşuyorsun?' diyorlar. Ben milletim adına konuşuyorum. Çünkü bunlar Çayeli'ndeki hemşehrilerimin ne düşündüğünden haberi yok. Biz halkımızın nabzını tutarak geleceğe yürüyoruz. Bizim rotamızı siz çizdiniz" dedi.

"RİZE SAYILI İLLERDEN BİRİSİ OLDU"

Rize ziyaretinin 3. gününde Çayeli ilçesinde vatandaşlara hitap eden Başbakan Erdoğan, eğitimde Rize'nin Türkiye'nin sayılı illerinden birisi haline geldiğini, Rize'nin üniversiteler arasında da başarı grafiğini önümüzdeki yıllarda arttıracağını anlattı.

"BİZİM ROTAMIZI SİZ ÇİZDİNİZ"

"Kardeşlerim olağanüstü durumdan geçiyoruz" diyen Erdoğan "Bir tarafta Suriye bir tarafta Mısır. Olanları görüyorsunuz. Suriye'de 100 bini aşkın insan öldürüldü. Dünya nerede'BM Güvenlik Konseyi nerede'Biz konuştuğumuz zaman 'sana mı kaldı, sen niye konuşuyorsun?' diyorlar. Ben milletim adına konuşuyorum. Çünkü bunlar Çayeli'ndeki hemşehrilerimin ne düşündüğünden haberi yok. Biz halkımızın nabzını tutarak geleceğe yürüyoruz. Bizim rotamızı siz çizdiniz. Siz böyle söylediğiniz için biz böyle söylüyoruz. Siz Suriye'de öldürülen kardeşlerimizin dertlerine derman olmak için bize 'yürü' dediniz, biz de yürüyoruz. Biz katil Esed'in yanında mı olacaktık. Biz onun yandaşlarının yandaşlarının yanında mı olacaktık ? Dünyada bir kişinin ölümüne rıza göstermek tüm insanlığın ölümüne rıza göstermek gibidir. Allahın izni ile buna müsaade edemezdik" diye konuştu.

"BİR SİNEK NEMRUD'UN İŞİNİ BİTİRDİ"

Suriye'de yaşananların ardından Mısır'da olayların patlak verdiğini kaydeden Erdoğan "Arkadan Mısır patlak verdi. 70 yıl despot rejim vardı, 70 yıl üzerine bir demokrasiye geçiş yapıldı ve bunun neticesinde Mursi iktidara geldi. 1 yıl tahammül edemediler. Bu nasıl insanlık'bu nasıl demokrasi'bu nasıl insanların mili iradesine saygı duymak ? Bu anlayış Türkiye'de de belli kesimlerde var, batıda da var. Batı bu imtihanı da kaybetti, bu testi de kaybetti. Mübarek'in iki kulağı bir arada, zevkten dört köşe. Şimdi bunlar dayanışma halindeler, siz biliyorsunuz onları. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Mazlumların ahı yerde kalmaz. Bunu böyle bilelim. Zalimler hiçbir zaman payidar olmaz. Bir sinek, Nemrud'un işini bitirdi. Firavun Musa'yı büyüttü sarayında ondan sonra Musa onun işini bitirdi. Her Firavun'un bir Musa'sı vardı. Bunu böyle bilin. İnşallah bunların da Musa'ları yakındır, gelecektir. Hak ve halk er geç hakim olacaktır" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN, SEÇİM STARTINI ÇAYELİ'NDEN VERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin 7 ay sonra yapılacağını hatırlatarak "İnşallah 7 ay sonra seçimlerimiz var. Bu seçimler bizim için çok önemli. Hem içerde hem dışarıda. Yüzde 50 değil (yöresel şive ile) çıkarın biraz daha yukarı da. Çayeli'nde yüzde 75'i bulduk. Ben diyorum ki neye yüzde 75 olsun. Sadece Çayeli'nde kalmayalım Çayeli'nin İstanbul'u Ankara'sı, İzmir'i var nerde Rizeli nerde Çayeli varsa onlara ulaşmamız lazım. Dayanışma yapacağız. Geometrik karşılığı olacak bunun inşallah el ele omuz omuza vereceğiz inşallah. Türkiye'mizi çok daha iyi yerlere getireceğiz. Birileri güçlü Türkiye istemiyor. Çünkü güçlü bir Türkiye olursa tarih yeniden ayağa kalkacak, bunu biliyorlar. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimizi keseceğiz. Çok çalışıyoruz daha da çalışacağız. Nasıl ki Ovit Dağı'nı deliyorsak oradan Erzurum'a İspir'e ulaşıyorsak inşallah önümüzdeki engelleri de böyle aşacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, eline tutuşturan bir notla kendisini dinlemeye gelen Hasibe Nine'ye yörele şive ile seslenmesi ve konuşmaları gülüşmelere neden oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ardından Rize'nin Pazar ilçesine hareket etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler