"Başbakan'ı karalamaya çalışanlar..."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu ülkeyi yıpratmak, Başbakanı lekelemek, itibarını düşürmek isteyenler avuçlarını yalasın. Millet bu tuzaklara inanmıyor, bu iftiralara kanmıyor ve herkes yoluna devam ediyor” dedi.Çeşitli temas ve yerel seçim çalışmala

"Başbakan'ı karalamaya çalışanlar..."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu ülkeyi yıpratmak, Başbakanı lekelemek, itibarını düşürmek isteyenler avuçlarını yalasın. Millet bu tuzaklara inanmıyor, bu iftiralara kanmıyor ve herkes yoluna devam ediyor” dedi.

Çeşitli temas ve yerel seçim çalışmalarını sürdürmek üzere Diyarbakır’a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Bismil ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Mitinge AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Bismil Belediye Başkanı Ali İhsan Merdanoğlu da katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Diyarbakır’a gelirken kendisine Türk Dil Kurumu tarafından hazırlanan Kürtçe, Türkçe sözlüğü hediye ettiğini söyledi. Bakan Eker, “Bu şehirde insanlar çocuklarına Kürtçe isim bırakamıyordu. Nüfus memurunun iki dudağı arasındaydı. Bugün artık herkes anadiliyle konuşabiliyor, seçimlerde istediği dilde propagandasını yapıyor. Aynı şekilde televizyonunu da, okulunu da, kursunu da kurabiliyor, gazeteler yayımlayabiliyor, televizyonlar açabiliyor. Bu sabah sevindirici bir olayla karşı karşıya kaldım. Sayın Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç, Türk Dil Kurumu tarafından hazırlanan Kürtçe-Türkçe sözlüğü hediye etti. Türk Dil Kurumu Kürtçe sözlük yayımladı. Sayın Bakanımız bunun ilk örneğini bugün Diyarbakır’a getirdi. Bu sözlüğü Türkiye’de 10 yıl önce düşünemezdik. Biz AK Parti olarak, vatandaşlarımıza barış, huzur ve kardeşliği tesis etmeyi vaat ettik. Allah’ın izniyle de bunu bir bir gerçekleştiriyoruz” dedi.

“MİLLETİMİZ KENDİSİNE HİZMET SUNACAK BELEDİYE BAŞKANINI SEÇECEK”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bismil Belediye Başkan adayı Ali İhsan Merdanoğlu için oy isteyerek, 30 Mart’ta halk, kendisine hizmet sunacak belediye başkanlarını seçeceğini ifade etti. Arınç, “Artık Bismil ve Diyarbakır’ın da vakti geldi. 15 senedir ayrımcılıktan, şiddetten başka bir şey bilmeyenlerin halkımıza hiçbir şey vermediklerini gördük şimdi vakti geldi hizmet dönemi ve milletimizle kucaklaşma dönemi başlıyor. Herkesin siyasi anlayışına saygı gösteririz.

Her parti bizim için AK Parti kadar muhteremdir. Ama ellerine hizmet imkanı geçtiğinde de başka şeylerle meşgul olanlara halkı birbirine karşı hasım haline getirenlere, devletin verdiği tüm imkanları çarçur edenlere artık fırsat vermeyeceğiz. Milletimiz kendisine hizmet sunacak belediye başkanını seçecek. Hükümet olarak ne yaptıysak inşallah belediyelerde de aynı gayretle çalışacağız, aynı aşkla hizmet edeceğiz. Bu ülkeyi yıpratmak, Başbakanı lekelemek, itibarını düşürmek isteyenler avuçlarını yalasın, millet bu tuzaklara inanmıyor, bu iftiralara kanmıyor ve herkes yoluna devam ediyor. 15 gün sonra inşallah isabetli bir kararla hükümetimiz ve belediyelerimizin yollarına koşarak devam edeceği bir dönem olacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset