Başbakan:"Gereğini yaptık!"

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Suriye helikopteri düşürülmeden önce siyasi otoritenin haberi var mıydı?” sorusuna, “Angajman kuralları gereği TSK’ya gereken yetki verilmişti, TSK gereğini yaptı” dedi.Başbakan Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile yaptığı

Başbakan:"Gereğini yaptık!"

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Suriye helikopteri düşürülmeden önce siyasi otoritenin haberi var mıydı?” sorusuna, “Angajman kuralları gereği TSK’ya gereken yetki verilmişti, TSK gereğini yaptı” dedi.

Başbakan Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile yaptığı ortak basın toplantısında şu mesajları verdi:

TSK GEREĞİNİ YAPTI

“Silahlı kuvvetlerimize belli alanlarda yetki veririz. Suriye konusunda angajman kurallarına yönelik yetkilendirmeyi yaptık. Sınır ihlalleri olacak olursa angajman kuralları işletilir, bunun bilinmesini isteriz. 2 kilometre kadar sınır ihlali söz konusu. Sınır ihlali itibariyle, 14.25 gibi uyarılara da kulak asmayınca, silahlı kuvvetlerden gereği yapılmıştır.

SURİYE’DE SOYKIRIM SÖZ KONUSU

Suriye’de 100 binin üzerinde insan öldü. Ortada adeta soykırım söz konusu. 200 bin kadar tespitli olmayan ölüm var. 7 milyon insan sığınmacı konumundadır. Obama ‘BM Güvenlik Konseyi felç olmuştur’ dedi. Felç olan BM Güvenlik Konseyi’ni düzeltmek daimi üyelerin sorumluluğundadır. İnsanlığın susadığı barışa hep birlikte hizmet etmek bizim görevimizdir.

AFGANİSTAN’DA KALMAYA DEVAM

Son ana kadar Afganistan’ın güvenliği için burada kalmaya devam edeceğiz. Gelişmelere göre nihai kararımızı vereceğiz. Çekilmeler farklı ülkeler tarafından oluyor. Afganistanlı kardeşlerimize lojistik desteği vermeye, şehirlerin yapılanmasına desteği vermeye devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler