Başbakan'dan Rusya'ya sert mesaj

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Suriye toprakları, Rusya’nın emperyalist planlarının parçası değildir, olmayacaktır” dedi.   AK Partinin Grup Toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, Suriye’de masum insanları bombalayan Rusya’yı sert sözlerle eleştirdi. Rusya

Başbakan'dan Rusya'ya sert mesaj
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Suriye toprakları, Rusya’nın emperyalist planlarının parçası değildir, olmayacaktır” dedi.
 
AK Partinin Grup Toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu, Suriye’de masum insanları bombalayan Rusya’yı sert sözlerle eleştirdi. Rusya’ya seslenen Davutoğlu, Suriye’deki mevcudiyetlerinin sebebini sorarak, “Suriye toprakları Rusya’nın emperyalist planlarının parçası değildir, olmayacaktır” diye konuştu.
 
DEMİRTAŞ’A RUSYA ELEŞTİRİSİ
 
Başbakan’ın eleştiri oklarına, Türkiye’nin sorun yaşadığı Rusya’ya ziyaret düzenleyen HDP lideri Demirtaş da hedef oldu. Davutoğlu, “HDP’liler neden 1 sene, 2 sene önce gitmediler. Neden hava sahamızı işgal ettikleri gerekçesiyle düşürülen ülkeyle, kriz yaşadığımız ülkeyle şimdi görüşmeye gidiyorlar. Seçmenden aldığı oya ihanet eden bir yapı var karşımızda. Bunlar Türkiye ile kimin derdi varsa onlarla işbirliği yapmayı kendilerine ahlak edinmişler. Bunların derdi Türkiye’nin birliğiyle bütünlüğüyle” dedi.
 
GÜNEYDOĞU’DAKİ TERÖR MAĞDURLARINA MÜJDE
 
Davutoğlu, Güneydoğu’daki terör mağdurlarına ise müjde vererek, “Güneydoğu için hazırladığımız destek paketini devreye sokuyoruz. Esnaf kardeşlerimizin kayıpları ve mağduriyetleri giderilecek. Terör Mağdurlarına Destek Paketiyle esnafın vergi ve prim borçlarının ödeme gününü Mayıs ayına kadar uzattık. Esnafımız 3 aylık beyannamelerini Ağustos’a kadar ödeyebilecek” diye konuştu.
 
İSRAİL’LE YAPILAN GÖRÜŞMELER
 
Başbakan, İsrail’le yapılan görüşmelerde mesafe alındığını ama Türkiye’nin şartları kabul edilmeden asla anlaşma olmayacağını da ekledi. Davutoğlu, Türkiye’nin 3 şartı olduğunu, bunlardan ilki olan özrün dilendiğini hatırlatan Başbakan, “Türkiye, ikinci tazminat şartı ve Gazze üzerindeki abluka ve ambargonun kalkması için bekliyor” dedi.
 
“Özgür Filistin devleti kuruluncaya kadar Filistin halkına desteğimiz devam edecek” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Filistin için yanlış olan bizim için de yanlıştır. Filistin’i üzecek hiçbir adım atmayız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset