Başbakan'dan net Taksim mesajı!

Başbakan Erdoğan, İstanbul’daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasının gösterilen alanlardan birinde yapılması gerektiğini belirterek, "Taksim’den ümidinizi kesin" dedi. Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya, Turgut Özal’ı anarak b

Başbakan'dan net Taksim mesajı!
Başbakan Erdoğan, İstanbul’daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasının gösterilen alanlardan birinde yapılması gerektiğini belirterek, "Taksim’den ümidinizi kesin" dedi.
 
Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya, Turgut Özal’ı anarak başladı. Türkiye için çok önemli projelerin açılış gururunun milletçe yaşanacağını belirten Erdoğan, "3. köprünün de tamamlandığını göreceğiz, gururu birlikte yaşayacağız. Mimarlarımız, mühendislerimiz ve herkese teşekkür ediyor başarılar diliyorum. Geçtiğimiz yıl ekonomimiz en başarılı dönemine ulaştı, büyük başarılar elde etmiştir. Gezi olaylarında ve 17 Aralık sürecinde ekonomi de hedef alınmıştı. Belli odaklar karalama kampanyası başlatmıştır, epey gayret sarf etmişlerdir. Türkiye bir kaos ülkesi gibi gösterilmek istendi" dedi.
 
Bütün karalama kampanyalarına rağmen içeride ve dışarıdaki girişimlere rağmen büyümeye devam edildiğini kaydeden Erdoğan, "Uluslararası yatırımcılar tedirgin edilmek istendi. Türkiye’ye uluslararası yatırımlar gelmez diyenler, ekonomiyi durduralım çağrısında bulundu. Bunlara ve bütün karalamalara rağmen ekonomimiz dimdik ayakta kaldı. Ekonomimiz yüzde 4 değer kazandı. Turizmde 2013’te 35 milyon turist sayısına ulaştık. Oteller itibariyle yetiştiremiyoruz. Ekonomimizde eski rakamlara dönüyoruz. İşveren çevrelerinin olumsuz kampanyalarına rağmen dünya Türkiye’yi önemli bir destinasyon olarak görüyor. En kirli darbe girişimlerinden bile etkilenmeyen bir ekonomimiz var. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyetteki yatırımlarınız katlanarak devam edecek. Allah’ın izniyle ekonomimizin önünde hiçbir engel yoktur. İstikrarlı bir şekilde büyümeye devam edeceğiz.
 
Küresel yatırımlar devam ediyor. Arkadaşlar Gezi olaylarında, 17-25 Aralık darbe girişimlerinde belirli çevrelerin huzuru bozmaya çalıştığını görüyoruz. Belli aktörler çaba sarf ediyorlar. Huzur bozmak için cam çerçeve kırmak, esnafa zarar vermek gayesiyle birileri her zaman yaptığı gibi gerilim siyaseti üretiyor. Bunlar gereken cevabı aldılar. 30 Mart’ta millet söyleyeceğini sandıkta söyledi. Bu millet çatışma görmek istemiyor. Millet taşın, molotofun egemen olmasını istemiyor. Bu şımarık ruh hali artık sona ermelidir. Sendikalar, demokratik gösteri kültürünü öğrenmelidir. Başkalarının özgürlük alanına müdahale etmedikçe herkes istediğini yapar. Aksi durumda güvenlik güçleri devreye girer, gereğini yapar. Türkiye’nin tarihindeki karanlık noktaları aydınlatmak öncelikli hedeflerimizden oldu" dedi.
 
1 MAYIS KONUSU VE TAKSİM ISRARLARI
 
1 Mayıs’ı AK Parti’nin ‘işçi bayramı’ ilan ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Emek ve dayanışma günü diyerek esnafa zarar verilmesini sineye çekemeyiz" dedi. Tüm STK’lara seslenen Başbakan, İstanbul’da miting yapılacak yerlerin belli olduğunu kaydederek, "Taksim’den bir defa ümidinizi kesin" diye konuştu. Erdoğan, o gün gerekirse toplu taşıma araçlarının ücretsiz de olabileceğini duyurdu.
 
Milletin sokakta polis ve göstericilerin çatışmasını görmek istemediğini anlatan Başbakan Erdoğan, Taksim ısrarına artık iyi niyetle bakmayacaklarını ifade ederek, "Demokratik gösteri kültürünü artık öğrenmeliler” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset