Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler!

Kılıçdaroğlu'nun durdurulan TIR'larla ilgili iddialarına sert çıkan Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu MİT'in görev alanlarını bilmemekle suçladı ve 26’nci maddeyi okumaya davet etti.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyareti öncesi Esenboğa Havaliman

Başbakan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler!

Kılıçdaroğlu'nun durdurulan TIR'larla ilgili iddialarına sert çıkan Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu MİT'in görev alanlarını bilmemekle suçladı ve 26’nci maddeyi okumaya davet etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Brüksel ziyaretinde AB'ye Türkiye'de yaşanan 17 Aralık süreci anlatacaklarını söyleyen Başbakan Erdoğan; "17 Aralık girişimi bir algı operasyonuyla birlikte sürdürülmek istedi. Bu algı operasyonu Türkiye içinde tutmadı. Bu operasyonu hazırlayanların çok yoğun bir şekilde başta Avrupa olmak üzere, dünyada belli çevreleri etki altına almaya çalıştığını görüyoruz. Malum bazı odakların ihanet derecesinde, kendi ülkelerini ve kendi ülkelerinin ekonomilerini kötülemek için yurt dışında yoğun propaganda yaptıklarını gözlemliyoruz. Brüksel ziyaretimiz, Türkiye'de yaşananları en doğru ve en tarafsız şekilde muhataplarımıza anlatmamıza fırsat verecektir. Yargıya değil yargı içindeki odaklara müdahale edildiğini açık ve net şekilde delilleriyle ortaya koyacağız" dedi.

"17 ARALIK ÇÖZÜM SÜRECİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELİN KALMASINA VESİLE OLDU"

Erdoğan, 2014 yılının AB üyelik sürecinde bir dönüm yılı olacağını kaydederek; "Bununla eşzamanlı olarak, 2014 demokratikleşme adımlarımızın da yoğunluk kazandığı tarihi bir yıl olacak. 17 Aralık müdahale girişimi başarısız bir girişim olmuş ancak Türkiye'de demokratikleşmenin ve çözüm sürecinin önündeki engel ve direncin de kalkmasını vesile olmuştur. Türkiye, 2014 ve sonrasında daha kararlı ve cesur şekilde reformlarını sürdürecektir" diye konuştu.

"SAVCI, MİT'İN NE GETİRİP NE GÖTÜRDÜĞÜNE BAKAMAZ"

Başbakan Erdoğan, Adana'daki TIR'larla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; "Anamuhalefet'in genel müdürü, MİT'in görev alanlarını bilmeyecek kadar bulunduğu makamdan uzaktır. 26'cı maddeyi açsın,i okusun. Savcı, benim iznim olmadan kalkıp böyle bir müdahalenin içine giremez. Adalet Bakanlığı'nın haberi olmadan böyle bir müdahalenin içinde giremez. MİT'in ne getirip ne götürdüğüne bakamaz. Bu, paralel yapılanmanın diğer bir versiyonudur. Kısa bir zaman önce atılan adımın bir başka devamıdır. Ne yazık ki burada jandarmamız da kullanılmıştır. Gerek bu savcıyla ilgili, gerekse jandarmayla ilgili, komuta kademesini kastediyorum. Oradaki eratı kastetmiyorum. Hepsiyle hukuki süreç başlatılmıştır, gereği bunlarla ilgili yapılacaktır. Kendi Milli İstihbarat Teşkilatı'nı dünyaya bu şekilde lanse eden bir insanın vatanseverliğinden ben şüphe ediyorum."

"YARGITAY KARARININ ZAMANLASINI ANLAMLI BULUYORUM"

Yargıtay'ın şike davası hakkındaki kararını değerlendiren Başbakan Erdoğan şunları söyledi; "Zamanlaması itibariyle bunları ben anlamlı buluyorum. Niye bugüne kadar böyle bir karar açıklanmadı? Şimdi tam seçinin arifesinde böyle bir karar açıklanır? Böyle bir kararı açıklayacaksın, şöyle ya da böyle. E bunu 30 Mart sonrasında da yapabilirdin. Bütün bunlar, zihin bulandırmaktan başka bir şey değil. İşte şu ana kadar yargıdaki o paralel yapı, çok ince hesaplar yapmak suretiyle böyle bir adım attıklarına inanıyorum."

"KUZEY'DEN BİZE GELEN OLUMSUZ BİR ŞEY YOK"

Kuzey Irak'tan petrol akışı konusundaki gelişmleri değerlendiren Erdoğan; "Petrol akışıyla ilgili şu an herhangi bir şey söz konusu değil, zaten başladı. Bu konuyla ilgili olarak ben Kuzey Irak yerel yönetimi yetkileriyle yaptığım görüşmeyi konuşabilirim. Ve burada biz kendileriyle ne konuştuysak, ne görüştüysek onun devamı istikametin de sürecin devam ettiğini biliyorum. Şu anda kadar Kuzey'den bize gelen olumsuz bir şey yok. Biliyorsunuz yüzde 17 Anayasal hakları var ve bu yüzde 17 haklarını Türkiye üzerinden paylaşmak istiyorlar. Olayın aslı budur. Bunun dışında olanlar laf-ı güzaftır" diye konuştu.

"HSYK İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEME ADIMINI DEVAM ETTİRECEĞİZ"

Başbakan Erdoğan, HSYK kanun teklifinin Genel Kurul'a gelmesini de değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Gül'ün ortaya bir iyi niyet koyduğunu vurgulayan Erdoğan şunları kaydetti; "Biz anamuhalefetle ve diğerleriyle bu tür işlerin yapılamayacağını biliyoruz. Ben bunu Cumhurbaşkanımıza da ifade ettim. HSYK konusunda Anayasa değişikliğinde bizden yana en ufak bir terslik olmaz. Adalet Bakanı'm CHP, MHP ve BDP'yi ziyaret etti ve 3'ünden de olumlu bir cevap alamadı. Ne yaparlarsa yapsınlar, biz şu an çıktığımız yolda Anayasa değişikliğine yanaşmadıklarına göre, biz HSYK ile ilgili yasal düzenleme adımını devam ettireceğiz. Arkadaşlarımız, ara vermeksizin süratle Parlamento'dan çıkaracaklar. Ondan sonrası Cumhurbaşkanımızın takdiri."

"TÜRKİYE'DEN PARA ÇIKIŞI SIKINTI VERECEK DÜZEYDE DEĞİL"

Dolar ve Euro'daki artışı değerlendiren Başbakan Erdoğan; "Olay 17 Aralık'a bağlanırsa bu yanlış olur. FED'in yaptığı bir çok girişimler var. Ülkemizde bu olayı ben süreklilik arz edecek bir olay olarak görmüyorum. Şu anda Türkiye'den para çıkışı sıkıntı verecek düzeyde değil. Rakamlar cüzi rakamlar. Bunları Türkiye rahatlıkla absorbe edecek konumdadır. Atacağımız adımlarla birlikte normale dönecektir diye düşünüyorum" dedi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan, çalışma odasında bulunan böceklerle ilgili Brüksel dönüşünde Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporunun hazır olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset